21 decembrie 2017

Clubul AS

Miercuri, 20 decembrie 2017, a avut loc cea de-a doua întâlnire a membrilor Clubului As. Invitat special a fost părintele Dorel Octavian Rusu, fost protopop al Oradiei, Peștișului și Aleșdului și fost paroh al bisericii ”Izvorul Tămăduirii” din Oradea. Tema întâlnirii noastre a fost dedicată tradițiilor laice și religioase legate de sărbătorile de iarnă.

A început perioada cea mai frumoasă a iernii, cea  a sărbătorilor. Luna decembrie este dedicată colindatului. Datinile de Crăciun sunt născute din sentimentele generate de bucuria nașterii Domnului.Colindătorii sunt urmașii păstorilor, sunt cei care au văzut lumina din Viflaim și cei care au dus vestea nașterii mai departe. Bucuria Crăciunului a născut tradiții, care sunt un tezaur de simțire și credință, transformate într-un șirag de colinde. Biblia însăși s-ar putea reconstitui după colinde. 
Părintele Rusu s-a îngrijit de apariția unei cărticele cu cele mai frumoase colinde.

Am cântat împreună ”O, ce veste minunată”, ”Trei păstori”. Limbajul colindelor este unul foarte simplu, accesibil tuturor, care prezintă întotdeauna momentul Nașterii Domnului la timpul prezent, îl actualizează pentru ca noi toți să ne putem bucura.

Ne-au bucurat cu vocile lor frumoase surorile Ghib (Lorena și Denisa), dar și tânărul Adrian Bojan, deja cunoscuți publicului din Oradea, dar și din țară.
Vă dorim sărbători fericite, cu bucurii și sănătate.







Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării