16 decembrie 2017

Lecturi de weekend 89


Buddha, Casanova si cu mine – o karma cu peripetii” de  David Safier  a aparut in 2012 la  Editura Philobia.

David Safier, este un scriitor si romancier contemporan german, nascut in 1966 la Bremen.

Scenarist de renume, el este și un autor de mare succes, a
cesta este primul sau roman Mieses Karma. Romanele sale se vand  în milioane de exemplare în întreaga lume.



Romanul preia doua din conceptele de baza ale credintei budiste, cel al reincarnarii  sufletului in spirite de animale si cel al karmei care dicteaza pozitia pe care sufletul il va avea in urmatoarea trecere pamanteana. Desigur le preia si le foloseste  intr-un stil unic,  intr-o poveste  tragi-comica a unei tienere femei carieriste, care neglijeaza tot ce inseamna familie in favoarea aprecierilor profesionale.
Cititorii urmaresc lupta personajului  dupa moarte de a ajunge iar  in preajma celor pe care i-a neglijat in viata- fiica si sotul. Pentru a ajunge inapoi, sufletul trebuie sa adune karma pozitiva, si sa se tot transforme, din furnica  in cobai, pisica, caine, vaca... o femeie... altfel decat prezentatoarea de talkshow, super eleganta care era.

Se succed multe vieti pana cand eroina recunoaste ca a fost rea, si chiar scopul ei de a evolua nu este unul tocmai pur... ci e nevoia egoista de a-si impiedica sotul sa isi refaca viata cu alta femeie.
O salveaza doar iubirea pe care cei din jur o simt pentru ea.
Alaturi de ea , evolueaza un personaj din alt secol, Casanova , ale carui instincte primare raman aceleasi indiferent in ce creatura isi traieste viata.

Carte pe care o citesti dintr-o suflare,  asteptand cu interes deznodamantul.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării