23 februarie 2018

Clubul AS




Clubul AS, din cadrul Fundației culturale de pe lângă Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai" Bihor a organizat in data de 21 februarie 2018 , la Filiala ,,Dacia" a Bibliotecii Județene, o întâlnire cu doamna Mariana Tocai, nutriționist , doctorand al Facultății de Medicină, specializarea biochimie alimentară .

In principiu un nutriționist se ocupă cu :


• Consiliere în adoptarea unui stil sănătos de viaţă şi prevenirea bolilor cronice (obezitatea, diabetul zaharat, bolile cardio-vasculare, cancerul etc);


• Diete pentru scădere în greutate sau îngrăşare;

• Diete pentru grupe specifice de vârstă: adolescenţi, persoane vârstnice;

• Diete specifice diverselor patologii: diabet zaharat, dislipidemii, tulburări metabolice (intoleranţă la gluten, la lactoză etc).








Obisnuiții noștri membri ai clubului de cartier au avut ocazia sa afle amanunte din activitatea unui nutritionist. Doamna Mariana Tocai ne-a impartasit cu drag din experiența proprie și a răspuns la întrebările participanților.


Spicuim din mesajele transmise:



Orice dietă ar trebui să înceapă cu un set de analize și să țină cont de rezultatul acestora, de vârstă și de profilul nutrițional al pacientului.
Dietele sunt temporare și rezultatele la fel. Nu te gândi la faptul că vei avea restricții alimentare, ci că vei învăța să mănânci sănătos, ca să te simți bine.

Greșești dacă crezi că te vei înfometa în cazul în care vii la nutriționist. Nu vei suferi de foame dimpotrivă, vei fi surprins că va trebui să mănânci cinci sau chiar șase mese pe zi. Mulți dintre pacienții mei mi-au mărturisit că niciodată nu au mâncat atât de mult.

Dacă îți dorești într-adevăr să slăbești apelează de la început la un nutriționist și nu doar după ce ai încercat toate dietele de pe internet și de la prieteni. Deseori, acestea îți dau metabolismul peste cap și o să ai tot felul de carențe nutriționale sau, și mai grav, o să faci gastrită sau altă boală.



                                   

Întâlnirea a fost ca ,,o oază de sănătate" din perspectiva informațiilor și sfaturilor de ordin nutriționist  care au fost oferite.


  






Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării