9 iunie 2018

Lecturi de weekend 98

 



An aparitie: 2015
Autor: Markus Zusak
Categoria: Literatura contemporana
Editura: RAO















Mesagerul este o carte despre un tânăr oarecare, Ed Kennedy, în vârstă de 19 de ani, taximetrist chiar dacă vârsta nu corespunde normelor legale, singurul copil rămas în același oraș cu mama sa , ( mai are 3 frati) care nu face nimic altceva decât să joace cărți cu prietenii săi Marv, probabil cel mai zgârcit om de pe pământ, Ritchie, un tip care nu iese cu nimic în evidență, și Audrey, colegă de muncă a lui Ed de care acesta este îndrăgostit până peste cap ....


 Ed se consideră un ratat, la fel il considera si mama lui,  pentru că nu are o carieră de succes la fel ca fratele  lui. Locuieste singur  cu câinele său, Portarul, un  caine  special prin mirosul pe care il emana  si prin faptul ca ii place cafeaua.


La un moment dat   primește o carte de joc, un AS, pe care sunt notate câteva adrese. Dupa un timp de reflectie incepe sa   viziteze acele adrese.  Cunoaste personajele care locuiesc acolo si isi da seama care este misiunea lui ... Mesajele, pe care le transmite sunt diverse, lecții de viață,  iar alteori doar gesturi mici precum o cutie goală de pantofi, o mică petrecere la biserică, o înghețată, o cutie cu beculețe pentru Crăciun sau chiar o mică bătaie pe care este nevoit să o primească doar pentru a oferi o lecție de familie.

Fiecare carte de joc dezvolta un alt tipar de  intelegere, ajunge sa astepte nerabdator  fiecare as  cu pachetul lui de provocari .
In spatele cartilor de joc descopera o retea  de personaje , aparent actori manevrati  intr-o piesa care doreste sa construiasca o viata mai buna.

 Ultima carte de joc il obliga pe Ned sa se ocupe de el si de prietenii lui. Sa atinga sufletele lor si  sa vindece sufletul lui.

O carte scrisa cu gratie, cu blandete  si cu cuvinte frumoase, la fel ca Hotul de carti.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării