5 septembrie 2021

lecturi 145

 Pentru toti cei care  învață din exemplul altora, cărțile lui Ben Carson sunt o lectură obligatorie.

Benjamin Solomon "Ben" Carson Sr. este un renumit neurochirurg, actualmente retras din activitate, și scriitor, de asemenea. Lui i se aduc meritele primei operații reușite de separare a unor gemeni siamezi. În 2008 a primit Presidential Medal of Freedom din partea președintelui de atunci, George W. Bush. Wikipedia
Anul nașterii: 18 septembrie 1951 (vârsta 70 de ani), Detroit, Michigan, Statele Unite
 

În cartea Mâini înzestrate  putem vedea mediul în care s-a născut Ben Carson, mai mult decât modest, un mediu din care marea majoritate a persoanelor eșuează la vârsta adultă.
Meritul că acel băiat  afro american, cu o familie săracă, la limita subzistenței, a devenit un  chirurg de talie mondială se datorează credinței în educație a mamei lui, severității ei și existenței bibliotecilor publice.

Dragostea de carte și de lectură rareori este nativă. 
Nativă este înclinația spre confort, joacă sau privitul la un ecran care îți oferă totul de-a gata.
Băieții Carson au fost obligați de către mama lor să citească două cărți pe săptămână  , cărți pe care le luau de la biblioteca publică.
Obligația s-a transformat în pasiune, în excelență  școlară  apoi într-o viață semnificativă pentru comunitate.





O altă pârghie a dezvoltării ca om  și ca profesionist a lui Ben Carson este credința în Dumnezeu. 
Imaginea de ansamblu  a lucrurilor cu adevărat importante în viață ne ghidează în stabilirea scării personale de valori.

Ben Carson transmite în cărțile pe care le scrie și în conferințele pe care le susține  că oricare dintre noi putem ajunge la aceleași performanțe. Cheia drumului spre succes și o viață împlinită este în aceste cărți!




Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării