27 decembrie 2022

Editare în wikipedia

1.Joi 22 decembrie, de la ora 11.30 a avut loc ultima întâlnire din anul 2022 în care am editat împreună, biblioecari din biblioteci publice din țară articole din  Wikipedia alături de Claudia Șerbănuță.

Lunar am avut o întâlnire în care discutăm problemele de care ne ciocnim in procesul de editare, completare, corectare a articolelor din wikipedia.
Dintre discuțiile avute putem  menționa una dintre cele mai interesante teme - susținerea principiului PDVN (Punctului de Vedere Neutru) in scrierea articolelor de pe wikipedia.

Anul acesta , având peste 500 de editări in wikipedia am primit accesul la Wikipedia Library, un portal care dă acces la nenumărate baze de date! 

2.Un alt proiect al anului 2022 a fost - Cursul Editare în Wikipedia este dezvoltat de Wikimedians of Romania and Moldova ca parte a grantului Editing Wikipedia Together - online free course for volunteers invested in community development and open access, finanțat de Fundația Wikimedia, este un tip de formare profesionala si exersare a abilităților bibliotecarilor de a lucra cu informatia.
Marele dicționar online Wikipedia  este făcut prin efortul voluntar a mii de oameni. Bibliotecarii având acces la informație , prin intermediul cărților, pot completa si corecta informațiile introduse in Wikipedia.


Au participat din Bihor
-Diana Naprodean- Biblioteca ”Constantin Pavel” Beiuș
-Anca Laza Maria - Biblioteca Budureasa
-Titriteu Mădălin - Biblioteca comunală Chișlaz
-Bitea Talida- Biblioteca Orășenească Nucet
-Delia Pantea și aurica Roșca de la BJ Bihor.


3.Un alt proiect care a revenit in luna decembrie a fost  Wiki Loves România. Există un necesar de imagini libere care sa reprezinte localitățile din Romania . În perioada 14 noiembrie 2022 – 11 decembrie 2022,  am încărcat doar 60 de imagini pe platformă. In Bihor mai exista multe localități care nu  au imagini libere de drepturi de autor.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării