11 decembrie 2022

Lecturi de weekend 169

 Răzbunarea lui Finnigan de Roslund & Hellstrom  aparuta la Editura: Trei in anul  2011.


Roslund & Hellstrom este formula sub care semnează împreună doi scriitori suedezi de romane polițiste: jurnalistul Anders Roslund, născut in 1961, si fostul infractor Borge Hellstrom, născut in 1957, devenit analist al sistemului infracțional din Suedia. Capacitatea lor unica de a aduce laolaltă cunoștințe din interior despre realitatea brutală a vietii infracționale si critica sociala severă i-au adus in primele rânduri ale scriitorilor scandinavi de thrillere. La Editura Trei a mai apărut si romanul Trei secunde semnat de Roslund & Hellstrom.



La bordul unui vas de croaziera pe Marea Baltica are loc un incident: solistul formației care susține un concert intr-una din seri are un acces de furie când vede cum un individ din public ii face avansuri exagerate unei femei. Se năpustește asupra lui si il lovește cu multa cruzime. După ce este adus la politie, Ewert Grens, inspector la Criminalistica si echipa lui descopera ca povestea atacatorului din fata lor este una cel putin ciudata: cautandu-l in baza de date, polițiștii afla ca John Frey ar fi trebuit sa fie mort. Cu mai multi ani in urma, a fost condamnat la moarte pentru crimă deosebit de gravă. Cum a reușit el sa evadeze?


Thriller, roman polițist, crima perfectă, culoarul morții, evadare, legea talionului sunt cuvinte cheie care descriu romanul.
Gardianul criminal și complice la evadare, tatăl victimei răzbunător și scufundat pe viață în suferința pierderii copilului.
Acuzatul - nevinovat și țap ispășitor, cu o soartă care îl aduce de unde a plecat.
O carte neașteptat de intensa  si chiar sinistră pe alocuri.





Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării