4 decembrie 2022

Lecturi de weekend 168

 O fata ca ea de Marc Levy aparuta la Editura: TREI 2018

  •  
Marc Levy este cel mai citit autor francez contemporan. Cartile lui sunt traduse in 47 de limbi, regasindu-se pe majoritatea listelor de bestselleruri din tarile in care este publicat. Nascut in 1961 la Paris, Marc Levy a avut parte de un parcurs profesional fascinant: a fost mai intai voluntar la Crucea Rosie, apoi antreprenor in SUA, dupa care a fondat una dintre cele mai importante companii de arhitectura din Franta.  






La New York, pe Fifth Avenue, se afla un imobil foarte diferit de toate celelalte. Locatarii sunt foarte atasati de liftier, Deepak, insarcinat cu administrarea ascensorului mecanic, o veritabila antichitate. Insa viata fericitei comunitati este tulburata dupa ce colegul lui din tura de noapte cade pe scari si se accidenteaza. Cand Sanji, misteriosul nepot al lui Deepak, vine sa-i ia locul, imbracand uniforma de liftier, nimeni nu-si imagineaza ca detine o imensa avere la Mumbai… Si cu atat mai putin Chloe, locatara de la ultimul etaj.


Referintele foarte bune ale cartii si ale autorului sunt motivate. Lectura e usoara si proaspata, si are urme de umor pe alocuri. 
O carte de citit in vacanta de iarna intre sarbatori, repede , relaxat, cu un zambet pe fata.

 

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării