9 ianuarie 2023

Campania internațională #1Lib1Ref






1Lib1Ref  Campania 2023
Perioada de desfășurare 15 ianuarie 2023 - 5 februarie 2023.Grupul de utilizatori Wikimedians of Romania and Moldova oferă suport bibliotecilor care vor organiza activități
Haideți să contribuim la o Wikipedia mai bine documentată!


În perioada 15 ianuarie 2023-5 februarie 2023 vă invităm să organizați în biblioteca dumneavoastră un eveniment #1lib1ref. Vă propunem ca activitatea care se adresează bibliotecarilor să aibă următorul format:

  • minim 90 de minute
  • bibliotecarii participanți să aibă acces la calculatoare/laptopuri legate la internet și la colecția bibliotecii
  • va cuprinde o prezentare de 15 minute a campaniei și a pașilor pentru a adăuga referințe (Prezentarea ca fi pregătită de WMROMD și o puteți folosi liber)
  • participanții vor alege articolele la care vor lucra și atunci când adaugă referințe vor folosi #1lib1ref și #1lib1refCEE



Wikipedia este o parte valoroasă a fiecărui proces de cercetare. Mai multe referințe bibliografice fac din Wikipedia un instrument de referință mai bun. Alăturați-vă și oferiți contribuții mici la întreaga cunoașterii umane!

Pentru că toată lumea poate edita Wikipedia, comunitatea a dezvoltat o strategie nucleu care să urmărească calitatea informațiilor din articole: note de subsol către care permit cititorilor Wikipediei să "" informațiile. Această strategie îi ajută pe voluntarii comunității globale să lucreze eficient pentru a atinge viziunea Wikipediei: crearea „întregii cunoașteri umane.”

Cititorii și editorii care nu se simt încrezători privind o anume informație dintr-un articol, pot să adauge un tag, o etichetă "citation needed" (este nevoie de citare), alăturat acelei afirmații. Aceste etichete sunt similare întrebărilor adresate unui serviciu de referințe: membrii publicului întreabă dacă sunt surse de încredere care să susțină informațiile citite. Doar Wikipedia în limba engleză are peste 380.000 de solicitări pentru verificarea informațiilor printr-o referință de autoritate.

Mii de articole au nevoie de mai multe referințe;.[1] Imaginează-ți că fiecare bibliotecar din lume ar dedica 15 minute pentru a rezolva o solicitare pentru citarea unei surse de autoritate! Wikipedia ar acoperi aceste lipsuri într-o mare măsură.




Final de sezon de cusut la șezătoarea ”IA Oradea”!

Echipa IA Oradea vă dorește  vară frumoasă și vă așteaptă din toamnă la un nou sezon de cusut! De la dreapta la Stânga-  Viorica Știube- meș...

Wikipedia

Rezultatele căutării