9 ianuarie 2023

Campania internațională #1Lib1Ref






1Lib1Ref  Campania 2023
Perioada de desfășurare 15 ianuarie 2023 - 5 februarie 2023.Grupul de utilizatori Wikimedians of Romania and Moldova oferă suport bibliotecilor care vor organiza activități
Haideți să contribuim la o Wikipedia mai bine documentată!


În perioada 15 ianuarie 2023-5 februarie 2023 vă invităm să organizați în biblioteca dumneavoastră un eveniment #1lib1ref. Vă propunem ca activitatea care se adresează bibliotecarilor să aibă următorul format:

  • minim 90 de minute
  • bibliotecarii participanți să aibă acces la calculatoare/laptopuri legate la internet și la colecția bibliotecii
  • va cuprinde o prezentare de 15 minute a campaniei și a pașilor pentru a adăuga referințe (Prezentarea ca fi pregătită de WMROMD și o puteți folosi liber)
  • participanții vor alege articolele la care vor lucra și atunci când adaugă referințe vor folosi #1lib1ref și #1lib1refCEE



Wikipedia este o parte valoroasă a fiecărui proces de cercetare. Mai multe referințe bibliografice fac din Wikipedia un instrument de referință mai bun. Alăturați-vă și oferiți contribuții mici la întreaga cunoașterii umane!

Pentru că toată lumea poate edita Wikipedia, comunitatea a dezvoltat o strategie nucleu care să urmărească calitatea informațiilor din articole: note de subsol către care permit cititorilor Wikipediei să "" informațiile. Această strategie îi ajută pe voluntarii comunității globale să lucreze eficient pentru a atinge viziunea Wikipediei: crearea „întregii cunoașteri umane.”

Cititorii și editorii care nu se simt încrezători privind o anume informație dintr-un articol, pot să adauge un tag, o etichetă "citation needed" (este nevoie de citare), alăturat acelei afirmații. Aceste etichete sunt similare întrebărilor adresate unui serviciu de referințe: membrii publicului întreabă dacă sunt surse de încredere care să susțină informațiile citite. Doar Wikipedia în limba engleză are peste 380.000 de solicitări pentru verificarea informațiilor printr-o referință de autoritate.

Mii de articole au nevoie de mai multe referințe;.[1] Imaginează-ți că fiecare bibliotecar din lume ar dedica 15 minute pentru a rezolva o solicitare pentru citarea unei surse de autoritate! Wikipedia ar acoperi aceste lipsuri într-o mare măsură.




Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării