13 ianuarie 2023

Pagini de wikipedia

 Cursul Editare în Wikipedia este dezvoltat de Wikimedians of Romania and Moldova ca parte a grantului Editing Wikipedia Together - online free course for volunteers invested in community development and open access, finanțat de Fundația Wikimedia, este un tip de formare profesionala si exersare a abilităților bibliotecarilor de a lucra cu informatia.


Ieri 12 ianuarie a avut loc o nouă sesiune .

Tema intalnirii - crearea de pagini wikipedia .





Interesul bibliotecarilor pentru editarea în wikipedia este motivat de inexistenta unor pagini dedicate bibliotecilor mari din Romania, și de completarea paginilor cu informații referitoare la județele de care aparțin.


    Politici de editare recomandate după ani de experiență sunt:
    Punctul de vedere neutru: un concept fundamental, care impune ca orice articol din Wikipedia să includă toate punctele de vedere relevante referitoare la subiectul respectiv. Acest lucru este important mai ales acolo unde există diferențe de opinie între specialiști.
    Fără cercetare originală: în articolele din Wikipedia pot fi introduse numai informații care au fost deja publicate în cărți, enciclopedii, monografii, reviste de specialitate sau alte surse de încredere. Nu pot fi exprimate opinii, teorii, comentarii, impresii personale ale contribuitorilor și nu pot fi introduse concepte noi sau cuvinte care nu există încă în limba română.
    Verificabilitate: toate informațiile din articole trebuie să poată fi verificate prin trimitere la publicații.
    Drepturi de autor: Wikipedia trebuie să rămână în limitele legii. Niciun material introdus în articole nu poate să violeze legea drepturilor de autor. Aceasta se aplică la imagini, fragmente de text, fișiere multimedia.
 
 

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării