27 ianuarie 2023

Sezătoare - 26 ianuarie

                                 


A doua sezătoare la Biblioteca Județeană  Ghoerghe Șincai a adunat pasionații de lucru manual, meșteri populari și învățăcei în aceiși măsură, fiecare lucrând după măsura priceperii lui.

Ce este foarte apreciat la șezătoare noastră este atmosfera. În fiecare moment se spune o glumă, se întinde o mâne de ajutor, se sărbătorec mici evenimente personale.

Azi a fost ziua Rodicăi Bradea care a împlinit frumoasa vârstă de 65 de ani.

Rodica vine din Sânmartin, cu două mijloace de transport, o oră la dus , o oră la întors pentru bucuria de a  lucra împreună alte două ore.Kati ( Kovacs Katalin,  in portocaliu)  meșter popular , a țesut această maramă de borangic și acum finisează  marginile.

Căutăm în catalogul de mostre materialele cele mai potrivite pentru următoarea bluză! 

Azi a fost ziua Rodicăi Bradea care a împlinit frumoasa vârstă de 65 de ani.

Rodica vine din Sânmartin, cu două mijloace de transport, o oră la dus , o oră la întors pentru bucuria de a  lucra împreună alte două ore.

Mirela este la finalul coaserii unei ii cu altiță separată, și acum discutam particularitățile d emontaj a unei astfel de lucrături.

Doamna  profesoară Szilagyi Felicia de la Colegiul Național Emanuil Gojdu  are împreună cu noi în derulare un proeict prin care dorește  ca elevele interesate  ale claselor 9-12 de la Gojdu să învețe să coasă și să se familiarizeze cu acest meșteșug tradițional românesc.

Elevele care vin sunt foarte istețe, au asimilat rapid punctele de bază ,  și ne gândim ca pentru luna februarie , martie să le dăm ca prim obiectiv executarea unui semn de carte.

În proiect mai sunt implicate doamnele profesoare Gib Daniela și Vulpe Delia.Onorica  e la începutul unui alt proiect. Ea ne-a adus ultima ie făcută de Viorica  o altă doamnă care a fost la noi câțiva ani, înainte să se îmbolnăvească și să plece spre o lume mai fericită.

Sezatoare in martie

 

Wikipedia

Rezultatele căutării