17 ianuarie 2023

ZICI 2023

 A venit acea perioadă a anului în care începem pregătirile pentru ZICI, Ziua Internațională a Cititului Împreună – miercuri, 1 februarie 2023.

Tema de anul acesta este „O carte, O voce, Multe urechi.”
Dacă planificați să organizați un eveniment de Citit Împreună pe 1 februarie, vă rugăm să vă inscrieti pe pagina ZICI 2023.
Ve-ti aparea pe harta interactiva a proiectului international.

Recomandări:
-fiecare își organizează evenimentul în comunitatea lui la ce oră dorește, cum dorește.
Ideal ar fi să mergem pe sloganul campaniei de anul acesta: “O carte, un glas, multe urechi!” , adică un cititor, o voce și public care ascultă împreună ceea ce se citește.
Cine citește? Poate citi oricine : bibliotecarul, profesorul, un invitat special (primarul, un părinte, un adolescent...) Doar vă rugăm să vă asigurați că este un cititor „profesionist”, astfel încât să ofere "acelor urechi” cea mai plăcută experiență.
Ce citim? Citim cărți frumoase, ilustrate, cu mesaje puternice. Citim cărți care iubesc copiii, care să îi facă să se îndrăgostească de citit.


Aflată la a șaptea ediție națională, ZICI este parte a unui eveniment internațional organizat de către organizația americană LitWorld din 2010 și Citim Împreună România.
Evenimentul este marcat anual de milioane de oameni care citesc împreună, din peste 100 de țări.
Dacă planificați să organizați un eveniment de Citit Împreună pe 1 februarie, vă rugăm să completați acest formulat : https://forms.gle/sJUN1uxrtXtcbydG7
Nu se vor elibera adeverințe de participare.



Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării