28 ianuarie 2011

ACTIVITĂŢILE LUNII IANUARIE - LA BIBLIOTECA MUNICIPALĂ „TEODOR NEŞ”

În cursul lunii ianuarie a anului 2011, la Biblioteca Municipală „Teodor Neş” Salonta, s-au desfăşurat mai multe activităţi culturale.
  • Pe data de 14 ianuarie micuţii de la Grădiniţa Micul Prinţ, pregătiţi de doamnele educatoare Angela Ignat şi Violeta Kelemen, au sarbatorit ziua de nasterea a Luceafărului poeziei româneşti. Copii au răsfoit cu interes volumele expuse, au recitat din creaţiile eminesciene şi au cântat „Somnoroase păsărele”.
  • În după amiaza aceleiaşi zile, în faţa unui auditoriu restrâns, a avut loc conferinţa publică „Cultură şi Genialitate în lumina Tradiţiei”, susţinută de domnul Marian Zaha, preşedintele Asociaţiei Interval, care i-a citat pe tradiţionaliştii contemporani Mircea Aurel Tămaş, László András, Răzvan Codrescu, dar şi pe părintele Rafail Noica şi pe Dan Puric.

  • Ziua Culturii Maghiare (22 Ianuarie) a fost sărbătorită pe 21 ianuarie, cu elevii claselor a V-a C şi a VI-a E de la Şcoala Generală „Arany János”, însoţiţi de doamnele profesoare Doszlop Andrea şi Balázs Izolda. Activitatea a început cu explicarea termenului de cultură, s-a prezentat importanţa acestei zile. Cu această ocazie s-a avut în vedere împlinirea în acest an a 75 de ani de la naşterea scriitorului, povestitorului Lázár Ervin (1936 – 2006), laureat al premiului Kossuth. Elevii au prezentat câteva rezumate ale operelor şi la sfărşit au audiat o poveste descărcată de pe internet.

  • La organizarea programului dedicat Unirii Principatelor Române, colectivul bibliotecii a colaborat cu Şcoala Generală „Arany János” şi Clubul Copiilor, unde a avut loc activitatea.

bibliotecar Irina Rugina

Un comentariu:

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării