26 septembrie 2011

Voluntariat pentru o Romanie mai curata

24 septembrie- proiectul Lets do it Romania ne-a invitat sa ne implicam in  munca de curatare a Romaniei.
O activtate care pare ca nu are sfarsit.

Ca si anul trecut un grup de bibliotecari de la Biblioteca Judeteana ne-am asumat si noi curatirea unui colt de de natura, frecventat in timpul verii de turisti. Am aliniat cei peste 50 de saci la marginea drumului, ca sa vada cine avea de vazut cat de inconstient ne purtam noi oamenii cu orice colt nevinovat de spatiu verde.


Cateva Biblioteci publice din Bihor, cu sau fara sprijinul scolii, cu sprijinul primariei  s-au implicat in acest proiect.


  • La Holod , copii intre  7 si 10 ani , coordonati de doamna bibliotecara Solomie Rodica  au curatat cateva strazi si marginea satului.Copiii au comentat: "...nici 100 de metri nu am parcurs si avem deja 3 saci de gunoaie?!" "Nu-mi convine sa fac curatenie dupa altii" . Aceste remarci au deschis discutia despre cum si de ce avem atata mizerie in jurul nostru.(Solomie Rodica)











.
  •  Echipa de voluntari, elevi ai scolii S08 Budureasa, condusi de d-na profesoara Goina Virginia si de bibliotecara Laza Anca  ,au  ales sa faca curatenie  in centrul civic al comunei Budureasa si pe Valea Nimaiesti.Au realizat un banner iar actiunea a fost popularizata prin afise. Au avut sprijinul Primariei care a asigurat saci si manusi
  • Madaras
    Activităţile de curăţenie s-au desfăşurat la Mădăras vineri, 23 septembrie 2011. În acest an am participat ca şi volutar la această activitate.
    La ora 11,00 elevii de la şcolile din Mădăras şi Ianoşda, echipaţi cu mănuşi de unică folosinţă şi saci pentru gunoi, însoţiţi de cadrele didactice, au ieşit la adunat de gunoaie pe străzile principale din cele două localităţi.
    Sacii au fost depozitaţi pe marginea drumului, urmând ca sâmbăta să fie ridicaţi de societatea care se ocupă cu salubrizarea în comuna noastră. (Aristan Marinela) 
  • Diosig-În Diosig Lets do it Romania a fost organizată în două zile,
    vinerea au ieşit pe stradă elevii din clasele V- VIII, împreună cu diriginţii lor
    şi sâmbătă elevii claselor I-IV ,cu îndrumarea învăţătoarelor. Au reuşit să adune
    69 de saci de 120 de litrii. Au curăţat artera principală a comunei, 
  • zona pieţei şi zona gării. Elevii din clasele I-IV au realizat nişte afişe frumoase despre protejarea naturii care au fost expuse în faţa primăriei.(Irina Durko) 
  • Alesd -Campania Lets do it Romania la Aleşd , a fost un succes , 115 elevi şi profesori de la Şcoala " Constantin Şerban " organizaţi de doamna profesoară Anca Cazan şi colectivul Bibliotecii "Octavian Goga " au curăţat de multele gunoaie zona Târgului de vară , malurile Crişului Repede şi zona Bazinului de apă. Elevii s-au mobilizat plini de entuziasm şi au reuşit să strângă aproape 200 de saci de gunoaie.  Ridicarea sacilor cu deşeuri a fost făcută de S.C. Salubri Aleşd care a oferit şi sacii pentru colectarea lor.   Tinerii voluntari s-au declarat mulţumiţi   de acţiune şi au promis să participe şi la anul.
  •                                        Responsabil Bibliotecă, Georgeta Lucia Ardelean



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

"Ziua Bibliotecarului" la Filiala Decebal

Marți, 23 aprilie 2024, 34 de copii din grupele mari A și C, de la Grădinița cu program prelungit nr. 53 din Oradea, Structura nr. 20, însoț...

Wikipedia

Rezultatele căutării