10 aprilie 2012

Şcoala altfel – la biblioteca din Salonta



          Un bun prilej de a cunoaşte o bibliotecă, de a atrage copiii spre lectură, este vizita organizată pentru grupuri.
          În perioada 2 – 6 aprilie 2012 în înstituţiile de învăţământ din toată ţara s-a desfăşurat programul Şcoala altfel.
          La Salonta elevii au vizitat Biblioteca Municipală „Teodor Neş” chiar şi în săptămâna premergătoare acestui program.
          În data de 26 martie doamna învăţătoare Bodiu Lavinia de la Colegiul Naţional ne-a vizitat cu elevii clasei a I-a, pentru a se familiariza cu biblioteca şi pentru a se înscrie.
          De la aceeaşi instituţie ne-au vizitat şi elevii clasei a II-a, cu doamna învăţătoare Urghe Maria. Ei au cântat cîntece despre primăvară, au recitat versuri închinate primăverii şi sfintelor sărbători ce se apropie. Au răsfoit cu interes cărţile expuse cu ocazia aniversării Zilei Internaţionale a Cărţii pentru copii (2 Aprilie), au pus întrebări şi s-au minunat văzând depozitul cel mare cu rafturi multe şi înalte până la tavan, pline de cărţi.
          Grădiniţa Nr. 12 „Micul Prinţ”, şi-a anunţat vizita din timp. Astfel, micuţii au fost aşteptaţi în data de 3 aprilie, nu numai cu cărţi expuse, ci şi cu videoproiectorul primit prin Programul Biblionet, pus în funcţiune. În timp ce grupele de la secţia română vizionau filmul de desene animate, cei de la secţia maghiară aşteptau cuminţi întro altă sală, şi urmăreau cu interes povestea citită de doamna educatoare. La această activitate au fost prezente doamnele educatoare Ligia Benea, Lia Butcă, Anamaria Gherle, Angela Ignat şi Struber Éva.
          Tot în aceeaşi zi ne-au vizitat elevii claselor a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala din localitatea Talpoş. Ei au fost însoţiţi de diriginţii lor, doamnele profesoare Pálfi Andrea şi Turcuţ Andrea.
          Miercuri, 4 aprilie, clasa a IV-a, clasa step by step de la Grupul Şcolar „Arany János”, a venit cu doamnele învăţătoare Kisvárdai Gabriella şi Lukács Gabriella. Elevii au urmărit cu mare atenţie cele prezentate despre colecţiile bibliotecii, despre catalog, despre împrumutul la domiciliu, despre expoziţii aniversare şi fiindcă mulţi dintre ei nu aveau fişă, s-au înscris şi au împrumutat cărţi din bibliografia şcolară.
          În dimineaţa zilei de joi, 5 aprilie a.c., elevii clasei a V-a de la Grupul Şcolar „Arany János” au vizionat un film documentar (tot cu ajutorul videoproiectorului) despre cele 7 minuni ale lumii antice. Materialul a fost pus la dispoziţia elevilor de doamna diriginte, prof. Stepan Irina.
          Noi, colectivul acestei instituţii, suntem convinşi, că această „excursie” la bibliotecă, în lumea minunată a cărţilor, a fost una benefică pentru toţi vizitatorii, iar elevii vor reveni cu drag ca să-şi îmbogăţească cunoştinţele.


                                                                   Irina Rugină
                                                Biblioteca Municipală „Teodor Neş” Salonta






Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării