12 septembrie 2012

Chestionare pop -up- feeedback la feedback

In cursul anului trecut Marcel Chiranov a  publicat in Performance Measurement and Metrics un articol despre chestionarele on line (pop up survey), si experienta bibliotecilor in  Biblionet.
Articolul poate fi vazut la adresa:
http://www.emeraldinsight.com/journals.htm?issn=1467-8047&volume=12&issue=1&articleid=1913591&show=html


Applying pop-up survey software to incorporate users' feedback into public library computing service management.

Articolul se pare ca a starnit    interesul comunitatii  de specialitate , astfel incat a primit premiul pentru articolul cel mai comentat . Aceasta este o confirmare a faptului ca munca facuta pe toate palierele   intr-un teritoriu extrem de nou si “fierbinte”, poate duce la lucruri inovative si putem deveni exemple pentru altii.

Aparentele inconveniente pe care bibliotecarii le semnalau- adica aparitia chestionarului in timpul sesiunilor de lucru, iritarea utilizatorilor cand era vorba de completarea lor, s-au transformat intr-un exemplu de buna practica, si pot sta la baza proiectelor de dezvoltare ale serviciilor, in masura in care , conducatorul bibliotecii stie sa cearna din raspunsuri, nevoile comunitatii .
Alte efecte conform imaginii de mai jos- din articol-
 aparitia de idei care sa duca la organizarea de noi servicii, idei de noi cursuri de formare a publicului sau a bibliotecarilor, si chiar  la folosirea datelor pentru promovarea bibliotecii in fata finantatorului local.

 ImageFigure 1Main use of data collected by GL – Biblionet Romania



Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării