26 septembrie 2012

Istorie Locală - evaluarea finală

http://www.ramnic.ro/articole/evaluatori-americani-la-biblioteca-judeteana-antim-ivireanul-vlcea-pentru-proiectul-wwwistorielocalaro-br--48320/2012-09-24

Miercuri, 26 septembrie 2012, între orele 9.00 - 18.00, la Sala Universitarilor a Bibliotecii Judeţene „Antim Ivireanul” Vâlcea se va desfăşura întâlnirea finală de evaluare a proiectului „Istoria locala â biblioteca ta publică”, un parteneriat între cinci biblioteci judeţene din România: Bihor, Brăila, Cluj, Vâlcea şi Suceava. Prin acest proiect realizat cu finanţare şi susţinere americană, iniţiatorii îşi doresc ca în primul rând elevii, studenţii şi toţi cei aflaţi/implicaţi în procese de educaţie/ instrucţie etc., dar şi publicul larg, să aibă la dispoziţie un „loc” din Internet pe care să-l acceseze liber, unde să vizualizeze şi de unde să descarce …ce? Răspuns: tot ceea ce ţine de istoria şi, în general, memoria şi cunoaşterea locală – informaţii care, până în prezent, au existat/ există doar în cărţi, periodice şi colecţii de bibliotecă pe suporturi tradiţionale sau în alte surse de informare, tot tradiţíonale; încă o precizare: este vorba despre informaţii full text, dar şi multimedia. Ceea ce s-a reuşit până în acest moment din implementarea proiecului poate fi vizualizat online la adresa www.istorielocala.ro. Prin tastarea oricăror cuvinte de căutare, nu doar a unor tag-uri, în căsuţa din dreapta sus a site-ului, orice utilizator de Internet va avea acces liber la informaţia dorită.
Evaluarea proiectului „Istoria locala â biblioteca ta publică” va fi făcută de către doamnele Barbara J. Ford şi Susan Schnuer, directoarele Centrului Mortenson pentru Programe Internaţionale de Formare a Bibliotecarilor, din cadrul Universităţii din Illinois-SUA. Evaluarea celor cinci iniţiatori ai proiectului va fi făcută, ca şi la începutul stagiului de pregătire din SUA (2011), de către doamna Peggy Barber, din partea Fundaţiei „Bill & Melinda Gates”.
Iniţiatorii proiectului sunt: Delia Pantea (Oradea), Sorina Stanca (Cluj), Corina Ciuraru (Brăila), Valentin Smedescu (Vâlcea) şi Gabriel Cărăbuş (Suceava). Documentarea modului în care a fost iniţiat şi evoluează proiectul poate fi urmărită pe un blog dedicat - http://istorielocala.blogspot.ro/.






8 aprilie - Ziua romilor

Activități și povești de Ziua romilor și Săptămâna verde la biblioteca comunală din Sântandrei. Ramona Durdeu a fost gazdă și ne-a implicat ...

Wikipedia

Rezultatele căutării