8 decembrie 2012

Alternative la educația clasică


Clubul de lectură al Asociației Waldorf se întâlnește de un an în bibliotecă, discutând probleme legate de educația copiilor.
Participanții sunt părinți ai copiilor înscriși în grădinița Waldorf din Oradea, pedagogi interesați de metode de educație alternative, și simpatizanți ai curentului filozofic antropozofic.

La întâlnire   s-a  studiat  din cartea lui E.M.Kranich - Bazele antropologice ale pedagogiei Waldorf-

capitolul Forțele formatoare ale trupului și transformarea lor în capacitatea de a configura forme . Invitații speciali ai acestei sesiuni au fost, dr. DANIELA LAZĂR – medic homeopat antroposof, din Timișoara
și Prof. IRINA TRIF – dascăl Waldorf, Timișoara 
Daniela a vorbit joi despre: forțele formatoare ale trupului și transformarea lor în capacitatea de a configura forme ( – E.M. Kranich-) prezentând  perspectiva medicală asupra perioadei transformărilor fizice din copilărie (schimbarea dentiţiei, formarea osaturii, bolile copilăriei).

Irina Trif a vorbit vineri despre  Aplicarea conceptelor prezentate în Școala Waldorf, la Timișoara, existând  ciclu complet de studiu  de la grădiniță  la liceu în acest sistem.
Ca aplicație practică s-a făcut  desenul formelor.

În toate mediile vorbim foarte mult de creativitate, pe libertate de exprimare și inovație, dar de multe ori ne dăm seama că sistemul clasic de învățământ nu prea duce la dezvoltatea acestor abilități . Memorarea fără a înțelege și conștientiza de unde vin acele teorii, că toate acele teorii și definiții le regăsim oriunde în jurul nostru în natură,  este distructivă pentru personalitatea copiilor noștri.
Pedagogia Waldorf este cu siguranță o alternativă viabilă.

Digitalizarea Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” Bihor

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a semnat astăzi, 21 noiembrie, contractul pentru modernizarea și digitalizarea Biblio...

Wikipedia

Rezultatele căutării