11 decembrie 2012

Inaugurare Biblionet la Pomezeu

Joi, 6 decembrie, biblioteca comunei Pomezeu și-a redeschis oficial porțile.
Spiritul lui  Moș Nicolae a trecut pe acolo și a lăsat cadouri pentru copii și o bibliotecă echipată cu tehnologie nouă pentru toată populația comunei.


Costel Popa și Florin Buda se ocupă de bibliotecă și se pare că deja cele 8 ore de funcționare sunt prea puține, și biblioteca este de fapt deschisă pe întreg parcursul zilei.

Primarul Ioan Șora  are planuri mari, sediul actual al bibliotecii este doar unul provizoriu, va construi centrul cultural unde biblioteca va avea locația definitivă.

La inaugurare au participat toți membrii Consiliului local, profesori, elevi, primari din comunele învecinate - Roșia, Răbăgani, și bibliotecari din comunele învecinate și dl Cristian Bodea care  în acel moment candida ca senator.

Invitați speciali au fost Gruia Fazecaș, Doru Marta, Nicolae Pop, arheologi la Muzeul Ţării Crișurilor Oradea care au vorbit despre noua lor carte - Cetățile medievale ale Bihorului, unde Pomezeul are Cetatea Korniș.
Doi dintre autori au contribuit și la Monografia Comunei Pomezeu, apărută în 2010.

Din partea Bibliotecii Județene au participat: doamna director Ligia Mirișan și Delia Pantea, coordonator Biblionet Bihor.

O altă invitată specială, care a participat la întâlnire virtual a fost Alexandra Bucur de la IREX, care a avut o scurtă conversație cu domnul primar prin intermediul Skype. A fost doar o demonstrație de utilizare a tehnologiei  și o încurajare pentru participanți să folosească cu încredere echipamentele nou primite.

Mediatizarea au asigurat-o posturile de televiziune locale.



Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării