1 septembrie 2013

Festival la Rosia

http://www.bihon.ro/straita-plina-de-la-rosia/1195430


Sărbătoarea a debutat însă, sâmbătă dimineaţa, cu deschiderea oficială a Biblionetului. Aflat în Centrul Cultural „Gheorghe Ciuhandru”, acesta găzduieşte peste 2.500 de cărţi, adunate din podul Primăriei sau din donaţii. Dotat şi cu câteva calculatoare conectate la internet, Biblionetul speră să atragă cât mai mulţi tineri care să vină nu doar de dragul tenhnologiei dar şi pentru a-şi îmbogăţi sufletul pătrunzând taina cărţilor. Pentru că aşa cum a spus preotul Dorel Haiduc, „un suflet fără carte este un suflet pustiit”. După o slujbă de sfeştanie întru ocrotirea, binele şi sănătatea celor ce vor păşi pragul Biblionetului, primarul comunei Roşia, Florin Bonca, şi-a amintit că în urmă cu 50 de ani păşea pentru prima dată în biblioteca comunei, în clasa a II-a. A avut fişă deschisă şi îi este recunoscător dascălului Jurcuţ care i-a îndrumat paşii spre cititul cărţilor. Citeşte şi astăzi cu mare drag şi îi îndeamnă pe cei tineri să frecventeze moderna bibliotecă, pe care se angajează ca în fiecare an să îi îmbogăţească fondul de carte.

Metodista Delia Pantea a asigurat comunitatea de sprijinul Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai”, amintind că biblioteca este un bastion în lupta cu incultura şi analfabetismul. Cititul cărţilor trebuie să fie primordial, pentru că tehnologia este în slujba omului, nu omul trebuie să fie subjugat de tehnologie. Iar deschiderea unei biblioteci este un prim pas. Inimoasa bibliotecară Daniela Gherlea a avut bucuria de a prelua cărţi de la cei care au trecut pragul Biblionetului după inaugurare, semn că mesajul de pe afişul manifestării a avut succes: „Vii de la oraş? Fii om bun! Adu în straiţa ta o carte pentru biblioteca noastră şi primeşti în schimb ceva bun de la noi”. Şi straiţele au fost pline de cărţi, iar cei care le-au adus au primit mere, nuci sau plăcintă caldă.







Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării