28 ianuarie 2014

30 ianuarie- Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli.

 Data de 30 ianuarie a fost declarată   Zi
 Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli.
 Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoali  fondată în anul 1964 are ca dată de plecare ziua comemorării morţii lui Mahatma Ghandi şi promovează o educaţie bazată pe armonie, solidaritate şi respect. Mesajul principal al acestei zile este "dragoste universala, nonviolenţă şi pace".

Inspectoratul de Poliție  Bihor, prin departamentul de prevenție și Inspectoratul  Școlar Bihor , folosesc fiecare prilej, fiecare zi internațională dedicată , fiecare proiect propus de ONG uri si fiecare campanie națională,  pentru a conștientiza publicul, părinții elevii și profesorii de existența acestui flagel- violența în mediul în care trăim.

Programul zilei de 30 ianuarie cuprinde în acest an - un marș stradal la care vor participa 20 de unități școlare pe strada REpublicii d ela Evidența Populației până la Teatrul Regina Maria, Între 12 si 14 în teatrul Regina Maria se vor desfășura activtiăți tematice- elevii vor prezenta mesaje antiviolență, scenete și ziua se va incheia cu un program artistic susținut de artista Natalia Selegean.

Ioana Indries


Articole in Crisana- 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

8 aprilie - Ziua romilor

Activități și povești de Ziua romilor și Săptămâna verde la biblioteca comunală din Sântandrei. Ramona Durdeu a fost gazdă și ne-a implicat ...

Wikipedia

Rezultatele căutării