17 ianuarie 2014

LUCEAFĂRUL ȘI COPIII- biblioteca Salonta




Ziua Culturii Române și aniversarea zilei de naștere a poetului Mihai Eminescu – 15 Ianuarie – este un bun prilej de a vizita biblioteca. Copiii de la Grădinița Floarea Soarelui și de la Grădinița Nr. 3 din Salonta au făcut o plimbare până la Biblioteca Municipală „Teodor Neș“ din localitate. Ei au înfruntat capriciile vremii. Dacă până la această dată a fost vreme uscată, în această zi a început să plouă. Dar copilașii au pornit la drum, însoțiți de doamnele educatoare Butcă Lia, Budai Boglárka, Szakács Beáta și Dobre Floare și câțiva părinți.
                Vizitatorii au fost primiți în sala de împrumut pentru adulți, unde avem mai mult spațiu pentru activitate. Sala a fost împodobită cu panouri cu portretul lui Mihai Eminescu și cu expoziție de carte cu diverse ediții ale operei sale. Am făcut o scurtă prezentare a vieții Luceafărului poeziei românești, am ascultat un fragment din cea mai reprezentativă poezie și dintr-o romanță. Unii dintre ei au recitat împreună cu doamnele educatoare versuri din poeziile Somnoroase păsărele, Revedere, Ce te legeni.

         Având în vedere că a fost amintită prietenia poetului cu marele povestitor Ion Creangă, copiii au vizionat diapozitivul audio Fata babei și fata moșneagului.

         În încheierea programului au răsfoit câteva cărți cu povești și poezii pentru vârsta lor și s-au uitat la ilustrații.

         A doua zi au venit copiii de la Grădinița Toldi, Structura Micul Prinț împreună cu doamnele educatoare Kelemen Violeta și Pup Viorica. Ei au vizitat secția de copii, au răsfoit enciclopediile. A urmat momentul Eminescu: au recitat și ei, au ascultat o romanță și au vizionat cu mare interes povestea lui Ion Creangă. Am rămas surprinși că acești copii de vârstă fragedă au știut să ne spună chiar și data de naștere a poetului.

         Le mulțumim doamnelor educatoare pentru inițiativa de a vizita cu copiii  biblioteca și sperăm că ei vor deveni cititorii bibliotecii.



                                                                  Rugină Irina,
                                                        bibliotecar responsabil

8 aprilie - Ziua romilor

Activități și povești de Ziua romilor și Săptămâna verde la biblioteca comunală din Sântandrei. Ramona Durdeu a fost gazdă și ne-a implicat ...

Wikipedia

Rezultatele căutării