5 septembrie 2014

Festivitate de premiere la Filiala ,,Ioşia”

Căldura verii a atras tinerii spre biblioteca noastră de cartier. Pe lângă lecturile recomandate de profesori sau a celor de loisir, au ales să se înscrie şi la concursul organizat de noi în colaborare cu Fundaţia de pe lângă Biblioteca „Gheorghe Şincai” şi Fundaţia „Mereu Aproape”. Acesta s-a materializat cu participarea a 16 elevi din mai multe şcoli din oraş: Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, Liceul de Arte, Şcoala Gimnazială „Octavian Goga”, Liceul Economic „Partenie Cosma”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” şi Colegiul Naţional „Iosif Vulcan” Oradea. 




Lista titlurilor citite de tineri este diversă, dintre cele mai solicitate au fost: Cei trei muschetari, Daruri, Să te ţii alergătură, Rătăcit în casa oglinzilor, Bătrânul şi lupii, Cîte ceva despre minte şi creier, Creştinismul redus la esenţe, Parabolele Domnului Cristos, Manuscrisele de la Marea Moartă, Hobitul, Tronul de cleştar etc.
 Miercuri, 3 septembrie, ne-am întâlnit cu cei mai fideli cititori ai filialei, care au fost şi participanţi la concursul: „Lecturi de vară”. În primele momente am simţit o uşoară timiditate motiv pentru care i-am rugat să se prezinte fiecare pentru a se cunoaşte mai bine între ei.



                                                              



 După ce a fost spartă „gheaţa” am trecut la activitatea pentru care ne-am adunat de fapt: premierea concurenţilor. Premiile au fost acordate în funcţie de numărul de cărţi citite în aceasta vacanţă dar şi după  modul în care s-au implicat în acest concurs. Fiecare participant a descris în câteva cuvinte cartea pe care a considerat-o cea mai interesantă din punctul lui de vedere. A fost practic ca la un cenaclu literar.


Câştigătoarea concursului a fost eleva Ghirdan Rebeca de la Şc. „Avram Iancu”, care a prezentat cartea Cîte ceva despre minte şi creier scrisă de A. Gellatly şi O. Zarate. 










  Au urmat alte prezentări făcute de premianţi printre care şi Sonea Patricia de la Lic. „ Aurel Lazar”  care a adus şi un rezumat  scris a cărţii Legendele Olimpului de A. Mitru. 

                                                                     


     La final, după ce toţi cei prezenţi  au primit cărţi dar şi diplome, am făcut nelipsita poză de grup.    Sigur,  şi ceilalţi elevi  care au lipsit din diferite motive vor fi răsplătiţi pentru participarea lor la acest concurs.





Bibliotecari: Corneliu Barna
                     Monica Ilie


Programul Șezătorii ”IA Oradea”

Programul Șezătorii ”IA Oradea” în primul semestru al anului 2025   

Wikipedia

Rezultatele căutării