13 februarie 2015

Cu dragoste, pentru dragoste , despre dragoste

Vineri  13 aprilie, la Filiala Dacia, a avut loc  întâlnirea iubitorilor de poezie  cu ocazia  Serbarilor primaverii,  care incep cu  sarbatoarea iubirii , adoptata de Valentine`s day si continua cu Dragobetele in 24 februarie, si  pregateste  intrarea in luna martie cu zilele in care omagiem femeia.








Au fost prezenti  pentru prima data Mihaela Dindelegan,  familia Nesiu, Crinela si Emil si dl Voicu David. Dintre obisnuitii filialei au fost prezenti  memebre ale UFB- Leontina Costrut, Ileana Bodi,  Ioana Precu, Octavia Vesa, Miorita sateanu  si  dl Lucian Munteanu .
Majoritatea  sunt poeti :"Poetul – un visator si un cautator al absolutului in plan sentimental. Un alchimist in laboratorul sufletului uman, nutrind iluzia ca ar putea sa cuprinda intr-un vers necuprinderea. Sau ca ar putea sa fixeze intr-un poem lumea atat de alunecoasa si volatila a trairilor sufletesti."      deci s-a recitat foarte mult si s-a discutat despre multiplele fatete ale iubirii.

In afara de recitari din creatiile proprii  s-au mai auzit versuri de  Galina Pantea, Elvira Vancea, Ion Davideanu,



Iubirea/ Voicu David
""Iubirea supremul atribut
al celui ce dintr-un inceput
cedatu-i-sa ispitei galant,
sa-i dea in dar un mar iubitei.""



Celei care minte/ Minulescu
Eu ştiu c-ai să mă-nşeli chiar mâine...
Dar fiindcă azi mi te dai toată,
Am să te iert -
E vechi păcatul
Şi nu eşti prima vinovată



Mai e un singur pas pana la un cenaclu literar periodic....

Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării