28 decembrie 2015

Asteptand vacanta de iarna


 In data de 9 decembrie   si  vineri 11 decembrie  Filiala Dacia a fost vizitata , asa ca  inceput de vacanta,  de elvevi  si copii prescolari de la scolile si gradinitele din zona.  

Copiii grupelor mijlocie/A si mare/A de la GPP nr. 45 Oradea (dir. prof. Rodica Ciocan)  . Scopul vizitei a fost acela de a petrece cateva ore in lumea povestilorului Ion Creanga, ce a incantat copilaria atator generatii cu minunatele sale Amintiri din copilarie ,cu ispravile lui Nica a  Petri din Humulesti. O zi printre cartile cu povestile ce ne insenineaza varsta inocentei si azi.D-na Felicia Ban ne-a selectat carti cu povesti ilustrate,educ. Irimus Maria le-a citit copiilor Punguta cu doi bani,preferata copilor.Copiii,cu ajutorul ilustratiilor au recunoscut personajele din povestile lui Creanga si chiar au incercat cateva dialoguri.Astfel am dorit sa comemoram apropiatul eveniment, 169 de ani de la plecarea spre vesnicii a marelui povestitor. Ajunsi la gradinita, in cadrul atelierului de creatie ,copiii din unitatea noastra au dat culoare personajelor indragite iar lucrarile au fost inmanunchiate intr-o expozitie.

Au participat  , 50 de copii, 4 educatoare Bernad Floare, Irimus Maria, Niulas Mariana,Indrie Tunde.
Lucrarile din expozitie apartin  Grupelor:mijlocie/A,grupa mare/A,educ. Niula Mariana/Indrie Tunde, grupa mijlocie germana,educ. Kendy Orsolya/Miko Erzsebetgrupa mica/A,educ. Taut Anca/Livia Olar.





 D-na Felicia Ban le-a aratat locatia,insotind acest periplu cu precizari in ceea ce priveste cartile care sunt aranjate intr-o anumita ordine: pentru copii prescolari, pentru scolari mici,elevi de gimnaziu,studenti,carti pentru parinti, bunici...Deasemenea,au vazut cum fiecare cititor are o fisa  si un permis, copiii mici pe numele parintilor.Desigur ca la gradinita copiii au invatat ce este o carte, cum se manuieste dar si cum avem grija de ea.Acest lucru l-a accentuat si d-na Felicia, mai cu seama ca aceste carti sunt imprumutate de mai multi oameni.Copiii au participat cu placere la eveniment si au fost incantati sa rasfoiasca carti cu poze ,carti cu povesti, enciclopedii.Chiar s-au aratat interesati sa imprumute unele dintre ele.La final ,dupa datina strabuna, copiii au colindat.







    Animalele prietenoase la Filiala Decebal

    Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

    Wikipedia

    Rezultatele căutării