20 decembrie 2015

Lansare de carte- Femeia cu șapte pălării


La Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai din Oradea, sambata  19.12.2015, Otilia Ţigănaş  şi-a lansat cartea ``Femeia cu şapte pălării``.

Fiind zi de sâmbătă şi fiind şi înainte de Crăciun,  a fost destul de putină lume în sală,  in principal medici,  scriitori, sau scriitori medici...prieteni ai Otiliei Tigănaș ea însăși medic de familie în comuna Hășmaș din Arad.

Despre carte a vorbit conf. univ. dr. Dan Horaţiu Popescu, un critic foarte exigent şi extrem de sincer, care a recunoscut că a fost intrigat de cartea Otiliei, de talentul de a scrie proză scurtă  și a încurajat-o să treacă la scrierea de romane.

A mai vorbit Ştefan Avram, directorul editurii Aureo. In una dintre intervenții  a  citit  din volum povestirea  ” Scriitorul Servațius Vasile Leonard”  o povestire despre un scriitor vizitat de oficiali de la Protectia consumatorului de literatură, și invinuit ca nu respectă  diferite HG uri si OUG -uri si declarat vinovat de evaziune ideatica, bun de amendat și declarat cu interdicție de a gândi și a scrie, urmând să i se confiște și sediul. 
Desigur situația se rezolvă după un telefon dat și o pilă bine pusă....
Recunoaștetți țara? Recunoașteți personajele?

Evenimentul , lansare/prezentare carte, s-a transformat  în cenaclu. Au mai luat cuvantul  Gheorghe Vidican poet , Lucian Munteanu, medic pensionar , Stefan Quai medicValentin Pantea medic...
S-a povestit, s-a râs, s-a făcut politică, s-a filozofat.  Subiectele se succedau fără reguli, astfel încât cartea a fost   uitată  și s-a ajuns  la Iorga, Cărtărescu, premii Nobel, statutul scriitorului român , al medicului român  etc.  

S-a creat chiar o divergență de opinii referitoare la sinceritatea autorului de proza .D. H Popescu din experineța vastă în zona literaturii ,spunea că nu există așa ceva...pe când  medicul  care a profesat la țară  a spus că le recunoaște situațiile descrise în prima parte a cărții  ca și când ar fi fost trăite de el . Nu a insistat nimeni pentru un răspuns clar,  acesta  trebuie sa ramana un mister.... fiecare cititor va hotărî singur....

 Întîlnirea s-a incheiat cu un pahar de vin adus din zona Dobreștiului de alt coleg al Otiliei.













Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării