3 decembrie 2015

‘’ROMÂNIA, ŢARA MEA”

Cel mai important moment al istoriei noastre naţionale, din sec. al XX-lea, a fost unirea Transilvaniei cu România la 1 decembrie 1918. Desăvârşirea unităţii naţionale a fost realizată la Alba Iulia când Marea Adunare Natională, prin glasul lui Vasile Goldiş, a proclamat unirea "acelor români şi a tuturor teritoriilor locuite de dânsii cu România’’. Prezent la eveniment, Lucian Blaga declara: “În ziua aceea am cunoscut ce înseamnă entuziasmul national, sincer, spontan, irezistibil, organic, masiv”.

 În aceste zile au avut loc numeroase activităţi dedicate Zilei Naţionale a României. Una dintre acestea a fost şi la filiala Ioşia cu tema: ‘’România, ţara mea!” Activitatea desfăşurată cu copiii grupei mijlocii „A” de la Grădiniţa cu P.P. nr. 42 Oradea a fost coordonată de d-na prof. Tănase Maria şi a avut ca scop educarea dragostei şi respectului faţă de ţară, drapel şi neam. S-au recitat poezii din cartea autoarei  Tănase Maria, “Copilărie, joc şi armonie”,s-a organizat o expoziţie cu lucrări ale copiilor, având ca temă: ‘’L a mulţi ani, România!”,  pe un fond musical al imnului national: “Deşteaptă-te române!”.




Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării