Conferinta ANBPR Targu Mures a dorit sa fie o conferinta mai putin formala, mai centrata pe nevoile diferitelor grupuri de profesionisti.
Prima parte a primei zile - joi- 5 mai, a fost dedicata unei sesiuni in plen, cu discursurile de primire si cu cateva prezentari care s-au dorit de interes general.
Aceste prezentari de plen au fost normale fara a suscita un interes deosebit mai ales participantilor vechi la conferinte.
Rob Davies reprezentant al proiectului Ineli Balkans si Europeana, a avut in interventie referiri la Europeana, la conceptul de makerspaces, la teoriile de biblioteca care serveste comunitatea.
Toate temele erau vechi- iar conceptul de makerspaces a fost definit foarte frumos in conferinta de la Oradea .
Diana Ghiorhies prezinta in fiecare conferinta a ANBPR o tema legata de programul Qulto .
Dan Matei revine din cand in cand in plen sau in discutii colaterale cu problema straveche a catalogului national partajat. Acum se pare ca s-a gasit finantare si se vorbeste de tehnologie de ultima ora. Cand aud de asa ceva ma intreb , daca aceasta va fi compatibila si cu utilizatorul periferic din fundul lumii tehnologizate.
Mariana Harjevski ne-a amintit de entuziasmul cu care si noi faceam primele explorari in proiectul Biblionet in directia dezvoltatii organizationale a ANBPR . Poate ei in Novateka vor lucra mai eficient si cu rezultate mai frumoase.
Ioana Crihana a incheiat cu o prezentare despre parteneriatele ANBPR. Am aflat teoria , cei car enu o stiau, dar nu au aflat cate, cat de eficiente au fost, ce impact au avut, care sunt benefice si care nu.
Apoi s-a intrat pe ateliere, 8 la numar care grupau bibliotecarii dupa interese.
Directorii si contabilii, personalul PSI , bibliotecari, metodisti, comisii profesionale a ANBPR....
Aici am participat la 2 sesiuni asa ca nu stiu ce s-a lucrat in celelalte ateliere.
Orasul minunat, atat cat l-am perceput in cele 36 de ore in care am poposit in el.
Programul conferintei.