22 mai 2016

Filiala Iosia - invățând să coasem

   Cusutul , acestă activitate  care a îmbinat utilul cu plăcutul de-a lungul secolelor  e pe cale sa rămână o poveste.  Fetele au uitat mestesugul  cusutului, fie ca este  folosit doar la mici reparatii în casa- un tiv care s-a desfacut, un nasture sau o agatatoare rupta,  sau   in modul artistic , la a desena si umple cu modele si culoare mici obiecte  desigur tot de folosinta casnica.

Acum apare o modă nouă  , care doreste sa reinvie arta cusutului de ie, acea bluza populara traditionala romaneasca. Nu ai cum sa cosi o ie daca nu stapanesti si nu exersezi tehnicile de cusut de baza.

Atelierul inceput la Filiala Iosia de o mare dificultate. Lipsa de rabdare a  copiilor. Fiecare doreste un rezultat magnific cu un minimum de efort. Monica Ilie , bibliotecara care a initiat atelierul de cusut coase goblen de foarte multi ani , adica picteaza cu acul pe panza peisaje .



Exista interes pentru atelierul propus de ea dar ca orice alt obicei pana sa devina o placere trebuie sa treaca un timp .
Noi avem rabdare, suntem acolo pentru fetitele sau adolescentele din cartier care doresc sa invete.
                                    


Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării