23 mai 2016

Lansare de carte la Valea lui Mihai

Vasárnap délután a városi könyvtárban volt a bemutatója Szilágyi István: Érmihályfalva I. és II. világháborús hősei és áldozatai című kiadványának.
Szilágyi Ferenc Hubart és Szilágyi István a bemutatón
Szilágyi Ferenc Hubart és Szilágyi István a bemutatón

A méltató (és csak névrokon) Szilágyi Ferenc Hubart a világégések kirobbanásának és lefolyásának ismertetése után kifejtette: szerinte a kiadvány erőssége, hogy helyi áldozatokkal foglalkozik dokumentumok, elbeszélések, visszaemlékezések alapján.

A megírás ötlete onnan, jött, hogy a XX. század helyi áldozatainak emlékművén olvasta a neveket, melyek viselői közül többet, vagy családtagjaik közül sokakat ismert, mondta a szerző. Szilágyi István leszögezte, hogy a könyv nem a háborúról szól, hanem az abban szereplő "mieinkről", egyéni történetekről.

Nyakó József polgármester ezzel kapcsolatban megjegyezte: a város különböző ünnepeire továbbra is megjelentetnek kiadványokat, például a következő, jubileumi fesztiválra szívesen vennék fiatal szerzők jelentkezését.

Az esemény - melyen közreműködött a Veres László Zsolt Városi Kórus és a Bartók Béla Citerazenekar - dedikálással zárult, a kiadvány a könyvtárban vásárolható meg a továbbiakban.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării