24 decembrie 2016

Lecturi de weekend 71


Rușinea de Karin Alvtegen, an de  aparitie2009 , la editura RAO.


Aș  așeza această carte în categoria cărților care ajută la vindecarea anumitor traume.

Pentru cei care au fost traumatizati in copilărie de o viata religioasa excesiva , care nu poate ghida corect maturizarea sexuala a unui copil , care a aruncat anatema  pe sufletul în formare.

Pentru cei care au  crescut martori ai violenței  în familie , adulți fiind , nimeresc în același fel de familie abuzivă- și ajung ucigași, neștiind, nevăzând altă rezolvare decât suprimarea vieții agresorului.

Pentru cei care au crescut neiubiți de un părinte, pentru cei care își asumă vinovății care sunt doar parțial ale lor. Vinovății pe care orice pshiholog le-ar putea demonta cu ușurință.  În lipsa ajutorului de specialitate vinovăția ajunge să preia controlul asupra vieții personajului și aproape sa-l distrugă.


Atât de multă  suferință ajunge să transforme oamenii - unul dintre personaje e o doamnă  cu obezitate malignă, rea și mofturoasă,  care nu mai iese de ani de zile din casa, un alt personaj e la inchisoare pe viată,  și al treilea pesonaj functioneaza aparent normal ...


Cartea prezintă și rezolvarile, de aceea este importantă. Acestea nu sunt ușoare, nu vin de la sine, fără durere, dar există.  

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării