25 iulie 2021

Lecturi de weekend 141

Oamenii fericiti citesc si beau cafea - Agnes Martin-Lugand

Editura: Trei


Agnès Martin-Lugand este o romancieră franceză devenită celebră cu romanul Oamenii fericiti citesc si beau cafea . Inițial refuzată de mai multe edituri, ea a publicat romanul pe Kindle în decembrie 2012 și a devenit ulterior bestseller.
Până în 2017 a publicat mai multe romane care au devenit bestseller. Înainte de a scrie ea a lucrat timp de șase ani ca și psiholog clinician.

Titlul este doar un pretext, este numele unei cafenele literare din Paris, despre a cărei activitate nu se vorbește mai nimic.

Cartea este o lectură ușoară despre experiența doliului trăită de 
Diane  după moartea fiicei și a soțului într-un accident.

Patetic și neverosimil sunt cuvintele care descriu acțiunea romanului și sentimentele prin care trece protagonista. Mai că înțeleg de ce textul a fost refuzat de mai multe edituri.
Faptul că a avut succes la public, iar nu mă miră. 


Fata supărată se întâlnește cu băiatul supărat, se șicanează permanent, gurile rele ar zice că flirtează.
Pe alocuri mai apare un personaj,  un alt băiat rău , gay, centrat doar pe dezmăț, care e managerul cafenelei literare!!! 
Băiatul supărat o integrează pe fata supărată în viața lui de artist fotograf. Apoi se despart pentru că apare o fată și mai rea ...

Finalul e cel mai simpatic, fata supărată se întoarce la cafeneaua ei literară aproape falimentată și o redeschide.

Nu știm ce se întâmplă cu băiatul supărat, cu prietena lui și mai rea  și nici dacă cititul și cafeaua a mai făcut pe cineva fericit! 
Poate există continuare.... 

8 aprilie - Ziua romilor

Activități și povești de Ziua romilor și Săptămâna verde la biblioteca comunală din Sântandrei. Ramona Durdeu a fost gazdă și ne-a implicat ...

Wikipedia

Rezultatele căutării