26 aprilie 2022

Flora orașului Valea lui Mihai

 În data de 21 aprilie 2022 a avut loc evenimentul de închidere a proiectului Flora orașului Valea lui Mihai , proiect finanțat de Ministerul Agriculturii din Ungaria .

Aplicația a fost scrisă de Asociația  Pro Valea lui Mihai-Érmihályfalva pe o finanțare a  Comitetul Hungaricum ungar și   Ministerul Agriculturii din Ungaria așa că Asociația a primit un grant nerambursabil de 3.126.900 HUF. Principalele obiective ale proiectului au fost  promovarea și păstrarea patrimoniului natural local,  cunoașterea  diversității  florei locale și a frumuseților  naturii. Proiectul a fost adresat elevilor din localitate.

Ceremonia a început cu un scurt program muzical-literar susținut de elevi, cu participarea profesorilor Alíz Darabont și Ferenc Nánási Baricz. Profesoara Éva Gábor,  moderator al programului, i-a salutat pe invitati, Ödön Szabó parlamentar DAHR, József Nyakó primar si Attila Karsai, viceprimar, Zefán Timea Zefán, Ancuța Florina Șchiop manager la   Biblioteca Județeană Gh. Șincai, profesori, studenți, părți interesate.

Primul vorbitor a fost Ödön Szabó,   i-a felicitat pe coordonatorii proiectului : Éva Gábor, profesor, Andrea Szilágyi, muzeograf, Andrea Borbély-Simon și Judit Gheri, bibliotecari. 

La sfârșitul evenimentului s-a prezentat documentarul creat în timpul proiectului. Filmul monitorizează flora din Érmihályfalva timp de patru sezoane, în special raritățile plantelor de la periferia așezării și importanța conservării lor. 

 
 










a consemnat Delia Pantea 

Șezătoare în martie

  Cu frecvență bilunară continuă și Șezătoarea de la bibliotecă, ultima întâlnire a fost în data de 28.03 de la ora 17. Chiar dacă bibliotec...

Wikipedia

Rezultatele căutării