9 iunie 2022

Direcția Educației

 Seminarul susținut în data de 8 iunie 2022 de către dl. psiholog Radu Bonta  a avut ca obiectiv central EDUCAȚIA cu toate problemele care vin la pachet în acești ani .

  Un observator atent remarcă schimbări vizibile atât în educaţia din cadrul familiei, în relaţiile dintre părinţi şi copiii lor, dar şi în educaţia din cadrul instituţiilor specializate, şcoli, grădiniţe etc.

 În ciuda alocării unor resurse considerabile, în ciuda existenţei unei întregi armate de experţi, specialişti, pedagogi şi psihologi, ori a abundenţei de materiale educative (cărţi, articole, emisiuni TV, seminarii de parenting), problemele educaţiei par să se adâncească cu fiecare an.

În cadrul întâlnirii au fost dezbătute o parte din cele menționate mai sus. 

Înţelegerea  mecanismelor care guvernează educaţia, sunt în directă relație cu  experiențele proprii ale educatorilor , ale beneficiarilor educației și ale părinților acestora.

Soluțiile sunt individualizate. Timpurile se schimbă și asta se regăsește și în formulele pe care tinerii învățăcei le acceptă ca modele de educație.

Drepturi ale copilului/ model educațional parental/ o educație de-a lungul întregii vieții care nu se termina când actualul copil devine părinte! sunt parte din problemă dar și din soluție! 

Radu Bonta este autorul cărții Simplificarea Educației .

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării