22 iunie 2022

În bibliotecă la solstițiul de vară

 

Absolvenții claselor V.A și VII.C de la Școala Generală din Diosig în data de 21 iunie au vizitat Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai”. Elevii au fost însoțiți de către Irina Durko (bibliotecar din Diosig), Negoiță Codruța (profesor de limba română) și Perei Irina (profesor de limba franceză). 


Datorită contribuției Pantea Delia (bibliotecar), am vorbit în Amfiteatrul instituției despre costume populare maghiare și românești, despre obiceiurile vestimentare, și tradițiile populare.

 Școlărițele au participat la spectacol purtând bluze ie, subliniind astfel diversitatea tradițiilor vestimentare.

La finalul evenimentului s-a făcut o fotografie de grup, au fost expuse obiecte decorate cu motive populare maghiare, aduse de Durko Irina: genți brodate, un semn de carte, precum și coperta cărții de rugăciune a bibliotecarei. Obiectele expuse au fost decorate cu motive populare transilvănene. De asemenea, participanții au putut răsfoi publicațiile expuse din fondul de carte a bibliotecii.

În cadrul întâlnirii, tinerii au vizitat secțiile de împrumut ale instituției, au primit informații utile despre regulile de vizitare a bibliotecii, s-au familiarizat cu diversitatea cărților existente la rafturile de împrumut.



Eniko Majoros














Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării