15 septembrie 2022

Achiziţie centralizată de carte în Bihor

 Bibliotecile publice din județ vor beneficia începând cu acest an, la iniţiativa Consiliului Judeţean Bihor, de achiziţie centralizată de carte, prin intermediul Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” Bihor.

Această inițiativă vine să acopere nevoia de carte nouă a bibliotecilor publice funcționale din județ. La întâlnirea cu bibliotecarii din Bihor, din 23 aprilie, a fost punctul de pornire al acestui proiect. La acea întâlnire a fost ridicată problema colecțiilor învechite de carte și a achizițiilor aproape inexistente din ultimii cinci ani. În urma acestei întâlniri, Consiliul Judeţean Bihor a alocat suma de 40.000 de lei în vederea achiziției de cărţi pentru bibliotecile publice judeţene. Din această sumă, au fost achiziţionate în total 1.100 de cărți, destinate unui număr de 27 de biblioteci publice din Bihor, pentru care am pregătit 20 de pachete cu cărţi în limba română și 7 pachete cu cărţi în limba maghiară. Comanda a fost onorată de Librăria Humanitas pentru cartea în limba română și de către librăria Illyes pentru cartea în limba maghiară.

De această achiziţie au beneficiat bibliotecile din 27 de comunități, opt orașe şi 19 comune din judeţul Bihor. Oraşele înscrise pe lista beneficiarilor au fost: Aleşd, Beiuş, Marghita, Nucet, Ştei, Salonta, Săcueni, Valea lui Mihai, iar dintre comune: Aştileu, Borş, Bratca, Budureasa, Chișlaz, Curtuișeni, Holod, Diosig, Mădăras, Nojorid, Pocola, Răbăgani, Roșia, Sânmartin, Sântandrei, Tarcea, Tăuteu, Tinca, Tulca. Selecția a fost făcută în așa fel încât să acopere atât nevoia de carte nouă pentru copii, în principal cărţi de la editura Arthur, cât şi cartea de literatură, istorie și cultură generală – de la editura Humanitas, precum și de la edituri maghiare. Cărțile sunt tipărite în condiţii grafice excepţionale iar conţinutul încearcă să răspundă nevoilor tuturor cititorilor.

Bibliotecile publice din judeţul Bihor vor beneficia şi pe viitor de acest tip de achiziție și se doreşte ca acele cărţi care vor fi puse la dispoziţie bibliotecilor să fie cât mai aproape de preferinţele şi exigenţele cititorilor. De asemenea, se speră ca numărul bibliotecilor publice funcționale din judeţ să crească, astfel ca în anii viitori să existe mai multe locații pentru care să se poată face achiziție centralizată.

Prima zi de livrare a cărților .






Bihor online 

administratie.ro

site cj Bihor




Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării