20 septembrie 2022

Simpozionul Național ,,Biblioteca – liantul cultural al comunității’’,

 ,,BIBLIOTECA – LIANTUL CULTURAL AL COMUNITĂȚII’’

Luni, 19 septembrie, de la ora 9:00, în Sala de Consiliu a Bibliotecii Județene ,,Gheorghe Șincai’’ a avut loc Simpozionul Național ,,Biblioteca – liantul cultural al comunității’’, organizat de Bibliotecă în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea.
Lucrările prezentate au pus în valoare parteneriatele de succes realizate de bibliotecă cu diferite instituții, asociații și fundații, facilitând schimbul de opinii și experiențe, promovând dialogul intercultural.
Înscrierea participanților (studenți, profesori, bibliotecari, muzeografi, pensionari, colaboratori ai bibliotecii și iubitori de carte), din Oradea și județul Bihor, din Cluj, Mureș, Argeș, București, s-a realizat on-line, prin completarea formularului de înscriere, fiecare având posibilitatea de a prezenta lucrarea în mod direct sau indirect. Cele peste 60 de lucrări cuprind aspecte practice și teoretice din activitate, constând în referate, eseuri, proiecte tematice, proiecte educaționale, creații proprii, colaborări instituționale. Toate lucrările vor fi incluse într-un volum.
Aducem mulțumiri sponsorilor noștri: SC Elidor Pan SRL, doamnei Ileana Boroș, pentru delicioasele produse de patiserie oferite cu ocazia acestui eveniment, dar și pentru toate activitățile zilnice din săptămâna 19 – 23 septembrie ce se vor desfășura la Secția pentru copii și tineret. Mulțumim și domnului Dorin Gorcea, SC Matisonia SRL, care a contribuit cu apă, pahare, zahăr și biscuiți necesare servirii oaspeților noștri de la simpozion.
Aducem mulțumiri și d-nei Anamaria Crețu de la ,,Rotary Insignis’’ pentru cărțile oferite cu scopul acordării de premii copiilor la Carnavalul poveștilor și la Turneul de șah.







Ana Maria Crețu :
”Parteneriatul nostru cu Biblioteca Județeană "Gheorghe Șincai" Bihor îmi este tare drag, pentru că mă leagă multe de bibliotecă: de la șezătoarea IA ORADEA , la vizitele periodice la Ludoteca Biblioteca Oradea Secția Copii-Tineret (când Dragoș mereu mă întreabă dacă oare îi dă mătușa Doina ceva bun de papa), până la amintiri de când veneam în liceu să împrumut romane (și apoi chiuleam în Podz să le citesc ) și la cum învățam acum 10 ani în sala de lectură pentru admiterea în profesia de avocat.
Am avut luni plăcerea de a prezenta, la bibliotecă, proiectele pe care le-am derulat, prin Rotary Club Oradea Insignis, în colaborare cu biblioteca, cel mai recent fiind donarea unor cărți pentru a putea fi oferite drept premii în cadrul a două dintre activitățile din cadrul acestui proiectului "Biblioteca - liantul cultural al comunității", proiect care se desfășoară în această săptămână la bibliotecă.”


Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării