11 octombrie 2022

150 de ani de muzeografie orădeană



Muzeul Țării Crișurilor organizează în perioada 12 – 14 octombrie, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de muzeografie orădeană, prima ediție a Sesiunii internaționale de comunicări științifice a Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal sub titlul „Interferențe. Trecut, prezent, viitor”.

                                                      

Muzeul Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal împreună cu Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării din cadrul Universității din Oradea, Universitatea de Stat din Moldova, Centrul de Studii Interdisciplinare Oradea – Chișinău a Academiei Române, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Oradea, Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea, organizează în perioada 12 – 14 octombrie a.c., cu ocazia împlinirii a 150 de ani de muzeografie orădeană, prima ediție a Sesiunii internaționale de comunicări științifice a Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal sub titlul „Interferențe. Trecut, prezent, viitor”.



Lucrările Sesiunii internaționale de comunicări științifice vor avea loc la sediul Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal și la Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor și adună 175 de comunicări științifice a peste 100 de specialiști în domeniul lor de competență, organizate în secțiuni: Arheologie, Numismatică, Istorie medie, Istorie medie și modernă, Istorie modernă, Istorie modernă și contemporană, Istorie contemporană, Științele Naturii, Conservare, Conservare și Restaurare, Artă, Etnografie, Muzeografie.

Programul Sesiunii internaționale de comunicări științifice cuprinde în zilele de 12 și 13, în intervalul orar 9.30 – 13.00 și 14.30 – 19.00, lucrări pe secțiuni, iar pentru ziua de 14 octombrie este programată pentru participanți o excursie la Bratca – Vadu Crișului.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării