29 octombrie 2022

Lecturi de weekend 164

Căutând o lectură foarte ușoară care să conțină un pic de aventură, un pic de suspans și să poată fi citită foarte repede am dat peste Lee Child cu seria de romane care are ca protagonist un fost soldat amerian, Jack Reacher, care colindă lumea fără să aibă un domiciliu stabil.

Lee Child este pseudonimul lui Jim Grant născut în  1954, în Regatul Unit.  Împreună cu soția sa  Jane, locuiesc acum  în statul New York. Primul său roman, Killing Floor, aparut în 1997, i-a adus Premiul Anthony pentru „Cel Mai Bun Prim Roman”.

Se pare că până să ajung eu să citesc câteva cărți din serie , personajul Jack Reacher a devenit foarte cunoscut și iubit, a ieșit din paginile cărților și s-a transformat în peliculă de film de lung metraj  dar și de serial , și este jucat de foarte cunoscuți actori americani contemporani.

Între timp autorul s-a săturat de aventurile soldatului favorit și a dorit să îl elimine, să treacă probabil la alt personaj, la alt proiect. Greșeală! publicul a reacționat violent și l-a cerut înapoi. Drept urmare, conform cu acest articol, fratele autorului preia serialul .
”Fratele meu este un scriitor bun. Acum are un erou, a spus Child, adăugând: Cititorii nu trebuie să știe despre mine sau despre cine scrie cărțile. Le pasă cu adevărat doar de Reacher. Și știu că acum este pe mâini sigure.” declara creatorul personajului.
De ce place Jack Reacher? mie personal pentru că e foarte inteligent, eu urmăresc partea detectivistică a romanelor. 

 

Fără al doilea nume,  reuneşte toată proza scurtă a lui Lee Child şi oferă cititorilor nenumărate detalii despre copilul și tânărul Jack Reacher despre familia lui, despre  „creierul reptilian“și despre  mușchii de Hulk  și ne face să  îl simpatizăm , să dorim să îi urmărim aventurile.

 
Puteți găsi pe rafturile bibliotecii noastre 11 titluri .
Puteți citi și online volumul 20 din serie .
Puteti urmări filmele de lungmetraj  pe Netflix: Un glonț la țintă și Să nu te întorci niciodată ! Cu Tom Cruise în rolul principal.

Serialul e apărut doar în 2022 deci mai are puțin până ajunge la noi,  îl așteptăm!

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării