9 octombrie 2022

Lecturi de weekend 163

Anul 2022 a fost un an în care  au apărut pe piață la editura Ecou Transilvan din Cluj două cărți speciale ale Floricăi Pop, Tastatura cu povești este una dintre ele. 

Tastatura cu povești este o carte pentru toate vârstele și mai ales pentru cei care nu citesc decât prin intermediul calculatorului.


 Scriitura are ca obiectiv și  reușește, zic eu,  să deturneze atenția cititorului electronic și a generației Z spre lumea reală.

Membrii Generației Z  de la o vârstă fragedă au fost obișnuiți să manipuleze obiecte precum smartphone-urile și tabletele ;"mânuțele lor nu ating viața ci doar imaginea ei".Pentru această generație vorbim adesea despre FOMO,  teama de a fi deconectat, și despre relația  excesivă cu internetul, fără de care ei par să nu mai poată trăi.Parintii acestei generații sunt si ei  pierduți într-o zonă gri in care nu se mai regăsesc.
Și aici vin Poveștile create tot cu o tastatură care atenționează asupra  frumuseții vieții reale, a naturii, a tradițiilor, a unui altfel de viață în lumina soarelui, lângă zgomotele naturii.  

 Avem povești despre băiatul mofturos, despre responsabilitățile copiilor în gospodărie,despre joaca in alte timpuri ,despre firul de iarbă  și despre tot felul de animăluțe,despre har și dar, despre legătura cu părinții și bunicii și prin ei cu rădăcinile adânc înfipte în trecut. Poveștile sunt  însoțite de versuri, textele sunt calde frumoase și mai ales cu tâlc. A învăța copilul despre bine și rău nu mai este la modă dar  chiar asta fac poveștile Floricai Pop,  ies din zona de confort și merg in zona educației de calitate așa cum o vedem noi cei de o anumită vârstă! 🤔

Șezătoare în martie

  Cu frecvență bilunară continuă și Șezătoarea de la bibliotecă, ultima întâlnire a fost în data de 28.03 de la ora 17. Chiar dacă bibliotec...

Wikipedia

Rezultatele căutării