19 aprilie 2024

Târg cu sârg

Miercuri, 17 aprilie, de la ora 14:00-20:00, în Cetatea Oradea, în sala de evenimente (Corp F)a avut loc cea de-a IX-a ediție a proiectului Târg cu sârg organizat de Rotary Club Oradea Insignis în parteneriat cu Visit Oradea și Primăria Oradea, cu sprijinul ROMCOM.

Târg cu sârg este un târg de  producători locali, artizanii locali, cu poveștile și produsele lor, dar și de tradițiile românești.
Am întâlnit   gusturile autentice ale Bihorului  mezeluri, brânzeturi, miere, siropuri și gemuri, vinuri și multe altele. Au fost standuri de produsele handmade, create cu drag și atenție de către artizanii locali.
Papilele gustative  au fost provocate   de cozonacii gustoși  pregătiți de către elevii și profesorii de la Colegiul Tehnic "Traian Vuia" Oradea  Specializarea Alimentație publică și turism. Gustările servite au învins ziua mohorâtă și au adus zâmbet pe chipurile degustătorilor.
 
Anul acesta IA Oradea și meșterul popular Viorica Știube au organizat ATELIERE DE TRADIȚII ROMÂNEȘTI - un atelier de încondeiat ouă și un atelier de cusut motive tradițional românești.

Mesele atelierelor au fost permanent pline de persoane interesate să încondeieze sau să coase.
Invitația rămâne deschisă, Șezătoarea de la Bibliotecă vă așteaptă .


 
                                           

De la încondeiat la cusut, chiar dacă este băiat a dat dovadă de multă răbdare.

                                       
 

Sezatoare in mai

 Se apropie finalul  anului de sez[toare la bibliotecă. Ultima întalnire în 28 iunie va fi un eveniment în care vom face o mică paradă a  mo...

Wikipedia

Rezultatele căutării