25 aprilie 2024

Ziua drepturilor de autor - Diosig

În 1995, UNESCO a declarat 23 aprilie ZIUA CĂRTII, în urma unei propuneri catalane. William Shakespeare și Miguel de Cervantes au murit pe 23 aprilie. Această zi este și ZIUA DREPTURILOR DE AUTOR. Scopul zilei este de a descoperi frumusețea lecturii și de a ne încuraja reciproc să transforme cărțile. Din 2005, în această zi sărbătorim și ZIUA BIBLIOTECARILOR ROMÂNIEI.


Această zi a fost specială la Școala din Diosig  L-am avut din nou ca oaspete pe József Császár, „unchiul scriitor”, născut  aici.  Programul „Săptămâna verde” se desfășoară în prezent în școala noastră, în conformitate cu această temă, a adus poezii despre natură și animale. Soția sa Csilla și cele două fiice ale familiei Pénzes, Zsófia și Regina, au interpretat cele mai frumoase poezii. Acompaniamentul muzical al Zsófiei a ridicat starea de spirit a evenimentului. La sfârșitul spectacolului, a venit clicul.  Zsófi nu este bună  doar cu tastatura sintetizatorului, ci excelează și în sport. Centura maro, campion de 14 ori la karate care se pregateste pentru Campionatul European din acest an.


Irina Durko




Tot anul acesta în ianuarie 
Fundația pentru Educație pentru Protecția Animalelor a lansat în ianuarie  Provocarea de lectură,  Prietenii animalelor ,  al cărei scop este de a încuraja profesorii și părinții să citească împreună 12 cărți legate de animale și protecția animalelor în cele 12 luni ale anului 2024. 
Biblioteca din Diosig s-a alăturat campaniei și o   secțiune despre animale și protecția animalelor îi așteaptă pe cititori în bibliotecă .

Az Állatvédelmi Oktatás Alapítvány idén elindította az Állatbarát Olvasó Kihívást, melynek célja, hogy a pedagógusokat és a szülőket ösztönözze arra, hogy 12 hónap alatt 12 állatokkal vagy állatvédelemmel kapcsolatos könyvet olvassanak el közösen. Ehhez kapcsolódva az Alapítvány kezdeményezésére létrejött az Állatbarát Könyvtár Program, melyhez mi is csatlakoztunk.

Egy állatokról és állatvédelemről szóló sarok várja az olvasókat.
https://allatvedelmioktatas.hu





A doua șezătoare din octombrie

 

Wikipedia

Rezultatele căutării