In ceea ce priveste exemple de reusita locala privind existenta Biblionetului in Com.Capilna ,eu personal ma bucur zilnic de lucruri marunte ,incepind de la bucuria si voiosia copiilor care calca zilnic pragul bibliotecii pt.a se juca, pt. o lectura de vacanta etc. Niciodata in trecut ( cu un an in urma) nu se intimpla ca dimineata sa fiu asteptata in fata bibliotecii de copii ca sa deschid. In aceasta vacanta de vara, la Biblioteca Capilna s-au perindat zilnic o multime de copii de la oras veniti in vacanta la bunici sau rudenii, incepind de la prescolari si pina la studenti si deasemenea si utilizatori mai in virsta pensionari si nu numai cu diverse probleme. Acesti copii veniti doar in vacanta in comuna noastra s-au bucurat enorm cind au auzit ca Biblioteca Capilna este dotata cu trei calculatoare, retea internet si accesul gratuit. Veneau zilnic la Biblioteca pt. a vorbi cu parintii lor si colegi de-ai lor pe messenger. Am avut doi copii din sate invecinate (Ginta si Saldabagiu-Mic) sate arondate comunei Capilna care au tinut permanent legatura cu parintii lor si colegi de-ai lor in Austria .
Un alt exemplu , avem o utilizatoare frecventa a Bibliotecii Capilna, o pensionara din Germania recasatorita de citiva ani aici in Romania. Locuieste cu sotul ei in Oradea dar pe tot timpul verii, stau aici in sat. Vine la Biblioteca aproape zilnic,imi este atit de draga si cred ca simpatia este reciproca. Chiar luna asta doamna a reusit sa comunice pe skipe cu unica ei fiica in Elvetia. S-a bucurat enorm cind si-a auzit si vazut fata (puicuta mamii) cum o alinta doamna si in special cei patru nepotei.
Un alt exemplu poate putin mai hazliu,un utilizator - un domn tot pensionar in virsta de 53 ani vaduv incearca printrun sait de matrimoniale crestine sa-si gaseasca jumatatea.
Cativa studenti au venit sa verifice daca au intrat la master cu taxa sau pe locuri bugetate si cu ce note. Si ar mai fi o multime de exemple marunte care par nesemnificative ,dar pentru cei care au reusit sa si le rezolve in Biblioteca Com.Capilna este un lucru extraordinar.
Ne bucuram ca impreuna cu Biblioteca Judetene "Gheorghe Sincai "Oradea am reusit sa implementam acest program BIBLIONET si ca impreuna am reusit sa scoatem din bezna si ceata Biblioteca Capilna.
Bibliotecar Branda Felicia
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2025- Anul Eminescu
2025 a fost declarat ”Anul Mihai Eminescu” , pentru a marca 175 de ani de la nașterea poetului, considerat un simbol al literaturii național...
Wikipedia
Rezultatele căutării
E, acuma a intrat si Romania in "satul global", noroc cu nenea Gates ca mai si doneaza ceva.
RăspundețiȘtergereVroiam sa zic ca e bine ca ajunge si la noi tehnica ce imbunatateste si viata bibliotecilor oropsite din satele bihorene.
RăspundețiȘtergereE bine ca mai stau oamenii la cozi si pentru cultura, nu numai pentru taxe si impozite.
RăspundețiȘtergere