27 septembrie 2010

O Romanie mai curata

Sâmbătă 25 septembrie mai multe biblioteci bihorene s-au implicat in proiectul national Lets do it Romania.

Momentan am primit doar pozele de la Alesd, dar si bibliotecari din comunele Chislaz, Diosig, Holod, si din orasele, Sacueni, Marghita si Beius au confirmat participarea.


Cu o echipa de voluntari de la biblioteca judeteana,9 persoane, am ales sa mergem in pădurea de lânga parcarea de la Hidișel. Ne gândeam că fiind la șosea nu vom avea foarte multa bătaie de cap.

Ne-am înșelat , doar de pe liziera am strâns 30 de saci de gunoi, televizoare, cauciucuri și un parbriz de masină. Aceste ”trofee” ale zilei arată doar gradul de necivilizatie la care suntem.


___________________________________________________________

Albumul operatiunilor de curatenie la Hidisel si la Alesd.

___________________________________________________________

Colectivul bibliotecii"Octavian Goga" s-a implicat activ în acţiunea Let s do it Romania, alături de alţi 150 de voluntari , elevi de la Şcoala cu clasele 1-8 "Constantin Şerban", de la Colegiul tehnic "Alexandru Roman", alţi utilizatori ai bibliotecii, studenţi aflaţi încă în vacanţă. S-au umplut peste 200 saci de deşeuri din zonele cartate, malul Crişului, zona Târgului de vară, zona ştrandului .zona Obor, staţia de epurare a apei, zona Tinăud.


Acţiunea a fost popularizată prin afişe , am realizat un banner pe care l-am luat cu noi , a fost o atmosferă plină de entuziasm şi considerăm că a fost o reuşită, iar oraşul este acum mult mai curat.

Ne-am bucurat de sprijinul Primăriei şi al serviciului de Salubritate care a asigurat saci, mănuşi şi unelte precum şi preluarea gunoiului. Pozele sunt edificatoare.



Georgeta Ardelean

______________________________________________________________

La Săcueni eforturile bibliotecarei , Terezia Kerekes, de a informa și aduce vecinii de bloc la o actiune care ar fi avut ca rezultat un spatiu mai curat in vecinatatea blocurilor, a atras doar priviri  și observații ironice.
Da nu e placut sa strângi după alții, dar poate cândva celor care aruncă gunoaie li se va face rușine și vor fi mai atenți cu mediul înconjurător.

_____________________________________________________________

Scopul acestor proiecte de voluntariat ar fi să creștem niște generații mai implicate în activități ecologice.
In această idee , Solomie Rodica, bibliotecara din Holod a organizat vineri la școală o acțiune informativă, iar apoi au ieșit cu toții să curețe curtea școlii și marginile străzii din localitate.

_____________________________________________________________

De la Diosig avem un model de afis:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării