14 septembrie 2010

Proiecte sociale si invatare pe tot parcursul vietii

Din noiembrie 2009 la nivel european se deruleaza proiectul UNIC-
♦ UNIC - Understanding the needs of older people, improving methods and creating new ones, din cadrul Programului de învăţare pe tot parcursul vieţii, subprogramul Grundtvig – Learning Partnerships, Durata proiectului: 2009 – 2011; Coordonatorul proiectului este Volkshochschule Meidling Viena, Austria


Axat pe studierea nevoilor persoanelor de varsta a treia proiectul doreste sa abia ca produs final un ghid de recomandari- politici si bune practici pentru institutiile interesate.

In proiect se lucreaza pe 3 sectiuni-

1.Cea de topografiere a situatiei actuale: nevoi, asteptari, bariere.
2.Sectiune de experiente practice : cum implicam in activitati persoanele inactive de varsta a treia.
3 Intalnirile internationale, - cu date fixe , la fiecare partener.

Partener roman al proiectului UNIC este ASOCIAŢIA ‘EUROED’  înfiinţată în 2005, al carei scop principal  este susţinerea educaţiei continue a adulţilor în România şi optimizarea acesteia în concordanţă cu standardele europene de educaţie şi training.

Biblioteca Judeteana “Gheoghe Sincai” ca partener EUROED, a participat la intalnirile din cadrul proiectului  descris, prin doamna director prof.Ligia Mirisan.
 
Ultima Intalnire a avut loc intre 8-11 septembrie la Bristol.


Brosurile contin programul activitatilor care s-au desfasurat in aceiasi perioada in stransa conexiune cu  tema de lucru a proiectului.  Imaginea urmatoare este de la un atelier de lucru in care se studiaza arta japoneza Ikebana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării