29 martie 2012

Lansarea proiectului Biblionet

Vineri  30 martie 2012,  de la ora 13:00, la Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai" Bihor  a avut loc evenimentul de lansare a noului Centru de internet pentru Public echipat in cadrul proiectului Biblionet si deschis in sediul central la Centrul de Informatii Comunitare.

Este al treilea an al proiectului Biblionet in Bihor, dar pana acum biblioteca judeteana nu a aplicat pentru pachetul destinat Centrului de Internet. Primul an al proiectului, 2009 a adus in biblioteca pachetul oferit de proiect Centrului de training, destinat pregatirii profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice .Acel pachet consta din 11 laptopuri , si perifericele necesare instruirii.

In 3 ani de proiect  in Bihor au fost echipate cu pachetul standard, 35 de biblioteci publice locale 5 locatii ale Bibliotecii Judetene.

La eveniment au fost prezente doamna Ligia Mirisan, director al Bibliotecii Judetene, doamna Doina Popa, presedinta asociatiei profesionale a bibliotecarilor din bibliotecile publice- ANBPR, doamna director adjunct Tavaszi Hajnal, echipa de proiect a BJ Bihor. Invitati la eveniment au fost bibliotecari din bibliotecile publice aflati la o intalnire profesionala,   alti beneficiari ai serviciilor de biblioteca  si desigur reprezentanti ai presei .





In cuvantul rostit , toate doamnele au subliniat evolutia ascendenta a bibliotecilor si auspiciile de dezvoltare pe care acest proiect le-a adus.
Transformarile calitative se vad in servicii in evolutia datelor statistice dar si in modul cum arata acum bibliotecile bihorene..








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării