5 martie 2012

Martie , martisor - Madaras



Iată că, încet, încet, mult aşteptata primăvară îşi face apariţia în natură, dar şi în sufletele noastre. Este un motiv de mare bucurie pentru noi toţi această venire a primăverii.

La Biblioteca Comunală Mădăras această zi a avut o dublă semnificaţie: SĂRBĂTOAREA MĂRŢIŞORULUI şi împlinirea a 175 de ani de la naşterea marelui nostru povestitor ION CREANGĂ. Activităţile s-au desfăşurat împreună cu Grupa pregătitoare de la GPN Mădăras îndrumaţi de d-na educatoare Cristina Babeu.

Copiii au confecţionat mărţişoare pentru mămici iar d-na educatoare le-a spus „Legenda mărţişorului”.

Am vorbit apoi despre Ion Creangă cel care a scris cele mai frumoase poveşti pentru copii. Toţi şi-au amintit de „Punguţa cu doi bani”, „Capra cu trei iezi”, „Ursul păcălit de vulpe”, „Fata moşului şi fata babei”
 etc. Au povestit „Ursul păcălit de vulpe” şi cu ajutorul imaginilor pe care le vor colora „Punguţa cu doi bani”. Ca să rămânem în ton cu primăvara şi cu bucuria pe care ne-o aduce sosirea ei, copiii au cântat 2 cântece de primăvară şi au dansat un dans „Dansul răţuştelor”.

Bibliotecară  
Aristan Marinela

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării