1 martie 2013

KÖNYVVKIÁLLÍTÁS SZÉKELYHÍDON-Expoziție de carte la Săcueni




Közel háromszázan tekintették meg a Székelyhídi Városi Könyvtár legújabb anyagából rendezett kiállítást


A Márai-program II. fordulójának részeseiként újra sok értékes könyvvel gazdagodott könyvtárunk, számszerint 348 kötettel.  Ezeket mutattuk be egy kiállítás keretén belül a Városi Múzeumban.
A Nemzeti  Kulturális Alap e programjának célja, a nemzeti kultúrkincs megőrzése, a magyar és a határon túli kiadók által megjelentetett, értéket képviselő könyvek eljuttatása minél több olvasóhoz a könyvtárakon keresztül, az olvasáskultúra fejlesztése, a kortárs magyar szerzők megismertetése.
A Székelyhídi Városi Könyvtár  másodízben vesz részt a programban. Most is, mint az első fordulóban 800.000 Ft keretösszegért válogathattunk, az ezúttal ezer tényirodalmi, illetve szépirodalmi kiadványt tartalmazó listáról.
A kortárs magyar könyvkiadás színe-javából válaszhattuk ki a nekünk hiányzó műveket. Tudományos munkák, ismeretterjesztő könyvek, enciklopédiák, lexikonok, atlaszok, művészeti albumok, életrajzok, szépirodalmi művek, gyermekirodalom. Felsorolni is nehéz  olyan sokszínű a lista. A legkisebb korosztály ugyanúgy találhat olvasnivalót közöttük, mint felnőtt, vagy diák olvasóink. Rengeteg témakör képviselteti magát: természettudományok, történelem, földrajz, pedagógia, zene, filozófia, néprajz, vallás, képzőművészet, pszichológia.
A három nap alatt szép számban, közel háromszázan tekintették meg a kiállítást, diákok, pedagógusok, érdeklődők. Örömmel láttuk, hogy a kiállítást követően már alig várták a gyerekek és felnőttek egyaránt, hogy hazavihessék és birtokba vegyék a szebbnél szebb, érdekesebbnél érdekesebb kiadványokat.



  ___________________________________


Expoziția de carte organizată de Biblioteca Orășenească Săcueni
a avut aproape trei sute de vizitatori  



Biblioteca noastră s-a îmbogățit cu multe cărți valoroase, cu ajutorul programului Márai II (Ungaria).
Cele 348 cărți  noi au fost  prezentate în cadrul unei expoziții, în Muzeul Orașului.
Biblioteca Săcueni este beneficară pentru  al doilea an a programului Márai. Am avut posibilitatea și de data asta, să alegem cărți în valoare de 800.000 forinți. Programul  are  scopul  de a răspândi cărțile valoroase editate în ultimul an , prin distribuirea lor la biblioteci, ajutând astfel dezvoltarea  cultului pentru  lectură.

Am putut alege din ediții contemporane: lucrări științifice, enciclopedii, dicționare, atlase, cărți de artă, biografii, literatură, cărți pentru copii. O mulțime de subiecte sunt reprezentate, ca științele umanistice, istorie, geografie, educație, muzică, filozofie, folclor, religie, arta, psihologie.
Pe parcursul celor trei zile am avut  un număr mare de vizitatori,  dintre care cei mai mulți au fost  elevi și cadre  didactice.
Ne-am bucurat  mult că după expoziție cititorii  abia așteptau să poată împrumuta  publicațiile frumoase și interesante.  și să  le ducă acasă.

Bibliotecar Terezia Kerekes

8 aprilie - Ziua romilor

Activități și povești de Ziua romilor și Săptămâna verde la biblioteca comunală din Sântandrei. Ramona Durdeu a fost gazdă și ne-a implicat ...

Wikipedia

Rezultatele căutării