10 martie 2015

Expozitie de carte la Sacueni

http://erhangja.ro/blog/kultura/remek-kotetek-a-szekelyhidi-varosi-konyvtarban?WPACRandom=1425987073213
\



Expoziție de carte la Săcueni


Cu ajutorul Programului Marai IV și a  Programului NKA I(Ungaria) s-a îmbogățit  Biblioteca Săcueni  cu 198 de  volume noi, valoroase.  
Noutățile bibliotecii ,ca și data trecută ,  au fost  prezentate  în cadrul unei expoziții   în clădirea Muzeului Orașului.

Trebuie subliniată  colaborarea cadrelor didactice din școlile de la Săcueni,   deoarece   cei mai mulți vizitatori au fost  din rândul elevilor și profesorilor.  Am avut vizitatori de toate vârstele, de la clasele elementare, până la clasele gimnaziale.

Expoziția a fost deschisă timp de trei zile. CEi 600 de vizitatorii au avut posibilitatea să răsfoiască și să aleagă dintr-o gamă largă de subiecte: literatură, istorie, educație, filozofie, religie, științe naturale si foarte multe cărți pentru copii.

____________________________

Március 3-5 között újabb könyvek bemutatásának lehetett szem-és fültanúja a település olvasni szerető lakossága. Kerekes Terézia könyvtáros ez alkalommal a negyedik olyan kiállítást szervezte meg, amelynek célja az elmúlt években beszerzett kötetek népszerűsítése volt. A kikölcsönözhető könyvek színes kínálatot nyújtanak, és a polcok készen állnak az olvasni vágyók ostromára.

.........................................................................................................................

Több, mint 1000  könyv került a könyvtár tulajdonába az elmúlt három évben, és idén tovább folytatódik a program, az NKA által finanszírozott második fordulóval. Az igényelt könyvek lisátájának összeállításában minden korosztály találhat az érdeklődésének megfelelő olvasnivalót, de Kerekes Terézia kiemelten fontosnak tartja olyan címek szerepeltetését, amelyekre elsősorban diákoknak lehet és van is igénye, hiszen ők a jövő olvasóközönsége, és remélhetően ezeknek a köteteknek köszönhetően válik majd el néhány év múlva, hogy kiből lesz könyvforgató felnőtt, ki fog majd ,,áhítattal, szenvedéllyel, figyelemmel és kérlelhetetlenül olvasni.” (Márai Sándor)



8 aprilie - Ziua romilor

Activități și povești de Ziua romilor și Săptămâna verde la biblioteca comunală din Sântandrei. Ramona Durdeu a fost gazdă și ne-a implicat ...

Wikipedia

Rezultatele căutării