6 octombrie 2015

Lansare de carte


 Ieri ,  5 octombrie 2015, zi ploiasa de toamna  , la Biblioteca Judeteana "Gheorghe Sincai" de la orele 17:00, a  avut loc lansarea cartii POEME CIFRATE MULTILINGVE de GEORGE ROCA aparuta anul acesta la  Editura ANAMAROL ,  editor RODICA ELENA LUPU.





„În paginile care urmează încerc să demonstrez că şi poezia poate fi cifrată fără să-şi piardă înţelesul şi nici dorinţa citiorului de a o penetra. Cred că versurile din acest volum multingv sunt primele încercări de pe mapamond de aplicare a criptografiei la acest gen literar. Pentru ca experimentul să aibă un spectru mai larg am incercat să îl aplic şi traducerilor în cele douăsprezece limbi prezente aici. Mulţumesc traducătorilor pentru efortul depus la apariţia acestei cărţi.” George Roca

 „Criptografia reprezintă o ramură a matematicii care se ocupă cu securizarea informaţiei precum şi cu autentificarea şi restricţionarea accesului într-un sistem informatic. În realizarea acestora se utilizează atât metode matematice (profitând, de exemplu, de dificultatea factorizării numerelor foarte mari), cât şi metode de criptare cuantică. Termenul criptografie este compus din cuvintele de origine greacă κρυπτός/kryptós (ascuns) şi γράφειν/gráfein (a scrie). Criptologia este considerată ca fiind cu adevărat o ştiinţă de foarte puţin timp. Aceasta cuprinde atât criptografia - scrierea secretizată - cât şi criptanaliza.” (Wikipedia)



 Publicul a fost unul de cunoscatori  care a putut intelege subtilitatea  creatiei literare.  Moderatori au fost  profesorul universitar Dan H Popescu si actorul/regizor Emil Sauciuc. Lansarea a avut loc sub cupola Cenaclului  Ecoart.




George Roca s-a născut la 14 iulie 1946, România
În 1980 s-a stabilit la Sydney, în Australia. Are o bogată activitate literară și publicistică, fiind prezent cu poezii și proză în multe reviste din România, Australia și America. Este membru al Academiei de Științe, Literatură şi Arte (ASLA), al Academiei Româno-Americane, al Academiei Româno-Australiene, al Ligii Scriitorilor din România etc. Sursa Confluente Literare.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării